Breaking news

Sindicatele ameninţă cu greva

loading...

bogdan hossuSindicaliştii ameninţă că vor intra în grevă generală la sfârşitul lunii dacă Executivul nu va elabora o ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea măsurii de sprijinire a şomajului tehnic.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ieri că anul trecut, Executivul a fost de acord ca, pentru aproape un milion de angajaţi care au stat acasă cu 75% din salariu, statul să plătească contribuţiile sociale şi să-i scutească de impozite timp de trei luni.

Potrivit acestuia, “măsura a costat statul 300 de milioane de lei, iar dacă n-ar fi fost aplicată, România ar fi ajuns la 1,3 milioane de şomeri“.

Liderul Cartel Alfa a explicat că Executivul ar economisi anul acesta  200 de milioane de lei dacă va sprijini din nou şomajul tehnic.

Preşedintelui Bogdan Hossu i s-a alăturat în acest demers şi preşedintele UGIR(Uniunea Generală a Industriaşilor Români) , Cezar Corâci. Acesta a spus că-i va cere premierului să ia şi alte măsuri anticriză, între care scutirea de la plata impozitelor pentru patronii care fac angajări în perioada aceasta.

Dacă executivul nu va ţine cont de cererile lor, sfârşitul lunii ianuarie ar putea însemna începutul protestelor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata