Breaking news

Sindicaliștii se ceartă pe data debutului grevei generale

loading...

Liderul SedLex Vasile Marica susţine că sindicatele ar putea declanşa greva generală programată iniţial pentru 31 mai în ziua în care senatorii şi deputaţii vor lua în discuţie moţiunea de cenzură pe care o pregăteşte PSD. Sindicatele din Educaţie nici nu vor să audă de aşa ceva şi îi transmit lui Marica să-şi vadă de ale lui.

grevaGreva generală a fost anunțată inițial pentru 31 mai, însă ea ar putea fi amânată pentru momentul în care Parlamentul ar urma să discute moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Boc pe care PSD intenţionează să o depună. Cel puţin aşa pretinde liderul SedLex, Vasile Marica.

“Eu personal am propus aşa ceva. Să ştie băieţii ăştia ce votează. Dacă moţiunea pică pe 31, cu atât mai bine. Eu cred că ar trebui decalată, dacă Guvernul nu-şi retrage tipul ăsta de măsuri. Am putea-o amâna, s-ar putea să fie mai repede, vedem. Guvernul vrea parcă vineri să-şi asume răspunderea, deci moţiunea ar putea fi discutată marţi sau miercuri”, a declarat pentru REALITATEA.NET, Marica. Acesta spune că propunerea sa ar putea fi susţinută de liderul Cartelului Alfa, Bogdan Hossu.  “A adoptat şi el aceeaşi poziţie”, a precizat Marica.

Varianta este respinsă de Aurel Cornea, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, care îi trasmite clar lui Marica să-şi vadă de sindicaliştii lui. “Marica să-şi propună la el greve că e oricum mai mult pe la televizor. Noi nu am discutat, dacă avea respect pentru noi, discuta mai întâi cu noi şi nu făcea propunerea la televizor. Cele patru federaţii din învăţământ am decis clar că intrăm în grevă pe 31 mai şi aşa rămâne”, a declarat Cornea pentru realitatea.net.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata