Breaking news

Silviu Bian, fost șef al ANOFM, condamnat definitiv la șase ani de închisoare

loading...

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, Silviu Bian a fost condamnat definitiv, joi, la şase ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită, de cître Înalta Curte de Casație și Justiție.

silviu bianSilviu Bian s-a predat, joi seară, poliţiştilor din Alba Iulia, fiind dus în arestul IPJ şi urmând să fie transportat la penitenciarul unde îşi va ispăşi pedeapsa de șase ani de închisoare.

Înalta Curte a menţinut astfel condamnarea dată lui Silviu Bian, în iunie 2013, de Curtea de Apel Bucureşti. Pedeapsa este mai mică cu trei ani față, de condamnarea dată de Tribunalul Capitalei, în mai 2012, la nouă ani de închisoare.

În 9 noiembrie 2011, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Silviu Bian, pentru luare de mită, în formă continuată. Alături de el au fost deferiţi justiţiei Cristache Ristea, fost director executiv al Centrului de Formare Profesională a Personalului ANOFM, şi Alexandra Maria Ţichindelean, fost director al Organismului Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul ANOFM.

”În perioada decembrie 2010 – octombrie 2011, Silviu Bian, în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă şi al Consiliului de administraţie din cadrul ANOFM, ar fi primit peste 270.000 de euro de la opt angajaţi, în cadrul a două proiecte destinate dezvoltării resurselor umane, finanţate din fonduri europene, pentru a vira 25 la sută din costul acestora, reprezentând cofinanţarea din fonduri proprii, alocate din bugetul asigurărilor pentru şomaj„ susțin procurorii DNA.

Pe de altă parte, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, în 10 martie, că a constatat că Silviu Bian a fost în incompatibilitate, întrucât din 2009 până în 2011 a fost atât preşedintele ANOFM, cât şi cenzor la mai multe societăţi comerciale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata