Breaking news

Sile și Nuțu Cămătaru alături de alți 22 de interlopi, arestați preventiv pentru 29 de zile

loading...

Tribunalul Bucureşti a decis sâmbătă emiterea de mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele a încă cinci interlopi, printre care şi Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru. Astfel că numărul persoanelor arestate în urma descinderilor de sâmbătă a ajuns la 29.

sile si nutu camataruNumărul arestărilor preventive, în urma descinderilor și perchezițiilor de vineri dimineață, a ajuns la 29, după ce anterior tribunalul a decis arestarea unui prim lot, format din 24 de interlopi: Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, Cristian Roşca (liderul clanului “Sportivilor”), Mario Nuţu Balint (fiul lui Sile Cămătaru), Andrei Cristian Bădulă, Cornel Schuster, Marian Bucur, Nicuşor Dumitrescu, Remus Petrică Dincă, Dănuţ Ion, Dragoş Florin Broşteanu, Costel Valentin Danciu, Constantin Frangulea, Cosmin Vidin, Nicholas Vitto Niculae, Alexandru Ionuţ Stoica, Eugen Pârvan, Mihai Ion Tonciu, Robert Florian Petre, Robert Constandache, Gabriel Robert Buşă, Marian Sârbu, Alexandru Răzvan Vasile, Constantin Neaţă şi Geanina Narcisa Barbu.


Procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti şi Direcţiei de Investigaţii Criminale au efectuat vineri dimineaţă 115 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni de amploare în vederea destructurării clanurilor “Cămătarilor” şi “Sportivilor”, specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat aproape 200.000 de lei, 33.000 de euro, 3.400 de dolari, opt arme de foc şi muniţie aferentă acestora, dar şi mai multe maşini care aparţineau membrilor grupărilor.

De asemenea, oamenii legii au confiscat mai multe laptopuri, telefoane mobile, carduri de memorie, cartele SIM, aproximativ un kg de aur, peste 10 grame de droguri, nouă ceasuri, dar şi mai multe înscrisuri pe care le foloseau pentru a întreprinde activităţi de camătă precum documente bancare, contracte de vânzare-cumpărare, contracte de împrumut şi mai multe agende.

Procurorii susţin că activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 – 2012, în spaţiul public, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punere în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a unor terţe persoane. În al doilea rând, procurorii DIICOT au documentat şi activitatea infracţională a învinuiţilor constând în aceea că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării/ recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata