Breaking news

Sile Cămătaru, reținuț de DIICOT împreună cu alți 10 interlopi

loading...

Procurorii DIICOT au emis vineri, ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Sile Cămătaru dar și pentru ați 10 interlopi din clanurile “Cămătarilor” şi “Sportivilor.

sile camataruUPDATE: 20.00:  Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru, fratele lui Sile, a fost adus la DIICOT pentru a fi audiat în dosarul privind conflictele violente stradale. În urma percheziţiei efectuate la locuinţa sa, au fost găsite maşini de lux, la domiciliile altor suspecţi fiind găsite arme, droguri şi sume importante de bani.

În urma descinderilor de vineri dimineață și a celor 115 percheziții efectuate de polițiști și procurorii DIICOT, 11 interlopi au primit ordonanțe de reținere.

Sile Cămătaru a fost scos cu cătuşele la mâini din sediul Parchetului General şi urcat într-o maşină a poliţiei, iar procurorii continuă audierea altor interlopi.

Liderii clanurilor “Cămătarilor” şi “Sportivilor”, Ion Balint zis “Nuţu Cămătaru”, Vasile Balint zis “Sile Cămătaru”, precum şi Nica Robert Florin zis “Nica” şi Roşca Radu Cristian zis “Roşca” au fost ridicaţi de poliţişti, vineri dimineaţa, şi aduşi la sediul central al DIICOT şi filiala Bucureşti a Direcţiei.

Procurorii susţin că activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale.

Astfel, în perioada 2008 – 2012, în spaţiul public, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a unor terţe persoane.

În al doilea rând, procurorii DIICOT au documentat şi activitatea infracţională a învinuiţilor constând în aceea că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă.

”Modalitatea violentă în care au acţionat membrii celor două clanuri, expunerea publică cu ocazia faptelor comise cât şi folosirea armelor de foc au generat în rândul victimelor şi al opiniei publice un sentiment de teama şi au fost de natură a tulbura grav ordinea şi liniştea publică”, susţin procurorii.

În cauză se efectuează cercetări faţă de 67 de învinuiţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Potrivit IGPR, la acţiune au participat 400 de poliţişti, la audieri fiind aduse 80 de persoane.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata