Breaking news

Şi porcii au sentimente

loading...

În urma unui studiu, cercetărorii britanici au stabilit că porcii sunt la fel de capabili de sentimente ca şi oamenii şi pot să simtă optimism sau pesmimism în funcţie de contextul în care se află.

porci-kissingPotrivit experţilor britanici de la Universitatea pentru Agricultură, Alimentaţie şi Dezvoltare Rurală din Newcastle, porcii care trăiesc în condiţii “luxoase” sunt mai predispuşi să reacţioneze pozitiv la o schimbare sau la o nouă experienţă.

În cadrul experimentului, porcii au fost învăţaţi să asocieze o notă de ţambal cu o “recompensă” – un măr – şi un dispozitiv de antrenare a câinilor cu ceva neplăcut – în acest caz, foşnetul unei pungi de plastic.

Totodată, animalele au fost plasate în diferite medii – unii în spaţii de mari dimensiuni, unde aveau jucării la dispoziţie, iar alţii în medii plictisitoare, cu o singură jucărie non-interactivă.

Rezultatele au arătat că porcii crescuţi în medii interactive, plăcute sunt predispuşi la a fi optimişti şi reacţionează mai bine la experienţe noi.

Oamenii de ştiinţă speră că studiul care arată că porcii sunt capabili de stări emoţionale complexe va avea un impact asupra condiţiilor în care sunt ţinute animalele.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata