Breaking news

Serviciile secrete, buget uriaș în 2014. Spionii au de două ori mai muți bani decât sănătatea

loading...

Spionii o duc foarte bine în România, chiar mai bine decât medicii. Bugetul SRI, SIE, STS și SPP, pentru anul 2014 este de două ori mai mare decât cel alocat Sănătății.

buget servicii secreteDeși nimeni nu știe câți spioni are România, angajați în cele patru servicii secrete, banii merg cu nemiluita către acestea.

Potrivit Antena 3, SRI, SIE, STS şi SPP ar avea împreună aproape 15.000 de angajaţi. Adică un agent secret la fiecare 1200 de români.

Dacă pentru cei 40.000 de medici, Guvernul a alocat un buget de doar 730 de milioane de lei. Serviciile secrete au primit peste 1,3 miliarde de lei. Asta fără să luam în calcul alte trei servicii de protecţie DGA, DGIPI şi DIA.

Serviciul Român de Informaţii a primit peste 880 de milioane de lei. Cu 150 de milioane mai mare decât cel al Ministerul Sănătăţii. Colegii lor de la SIE au primit “doar” 128 de milioane de lei.

Un buget la fel de generos a primit şi STS. Mai exact 188 de milioane de lei. Iar pentru SPP au fost alocaţi aproape 120 de milioane de lei.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea s-a declarat încântat și extrem de mulțumit de colaborarea cu SRI și SIE și în loc de explicații pentru sumele uriașe alocate serviciilor secrete, PSD-istul a ridicat în slăvi cele două instituții, spunând că sunt excepționale.

loading...
2 Comentarii
  1. Mircea spune

    Ce te mai astepti…in Romania toate-s pe dos. Foarte mult buget de la stat este alocat si armatei, iar noi nu avem flota, nu avem nimic. Cheltuie banii pe exercitii si alte nebunii.

    15 000 de agenti secreti e cam mult zic eu. Asta ar insemna ca la mine in oras sunt 100. Unde se fac inscrierile? 🙂

  2. Mircea spune

    De ce mai aveti campul pt “website” la comentarii, daca oricum stergeti site-ul si aprobati doar comentariul?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata