Breaking news

Șerban Bărdișteanu acuzat de DNA că a pus diagnostice eronate în cazul Năstase

loading...

Medicul Șerban Brădișteanu este urmărit penal de procurorii DNA, sub acuzația de favorizare a infractorului prin stabilirea de diagnostice eronate menite să împiedice arestarea lui Adrian Năstase.

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul medicului Şerban Brădişteanu, după ce acesta a fost interceptat. Procurorii DNA susțin că Brădișteanu a vorbit la telefon cu membrii familiei lui Năstase cărora le spunea că starea de sănătate a fostului premier este foarte bună, că se află în afara oricăriui pericol. Iar în paralel stabilea diagnostice care să-l țină departe de poarta închisorii.

”Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de trei ofiţeri de poliţie şi faţă de un medic, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului săvârşită în legătură directă cu fapte de corupţie. Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se referă la îngreunarea executării pedepsei aplicate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim-ministru Adrian Năstase”, transmite DNA.

Atât medicul Şerban Brădişteanu, cât şi trei poliţişti, printre care un şef din Poliţia Capitalei şi unul dintre cei doi poliţişti care a mers la locuinţa lui Năstase din strada Zambaccian pentru a pune în executare mandatul de executare a pedepsei, sunt audiați la DNA.

Procurorii anticorupție suspectează că între persoanele vizate în acest dosar au existat înţelegeri premergătoare legate de modul în care să se facă arestarea şi ulterior încarcerarea lui Năstase, în baza condamnării definitive în dosarul ”Trofeul calităţii”.
loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Iar isi baga porcul de basescu coada aiurea … DE CE NU-L IMPUSCA CINEVA ODATA SA SCAPAM DE EL ??

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata