Breaking news

Senatorul Voicu dorea unificarea DNA cu DIICOT

loading...

Noi dezvăluiri din stenogramele dosarului Voicu, încing și mai mult scena politică. Într-o discuție înregistrată de procurorii DNA, Senatorul PSD Cătălin Voicu îi dezvăluie colegului său Alexandru Mazăre, planurile de viitor: reformarea SRI şi unirea DIICOT cu DNA.

catalinvoicuSenatorul avea palnuri mari cu principalele instituții de anchetă a deminitarilor și a marilor corupți din țară. Dorea să dețină controlul celor două instituții de anchetă. Conform mediafax.ro, în 26 noiembrie, Voicu şi Mazăre, alături de un chestor de poliţie în rezervă pe nume Constantin Matei, discută,  între cele două tururi de scrutin pentru Preşedinţie, “despre măsurile pe care, în eventualitatea câştigării alegerilor prezidenţiale de către candidatul PSD, le vor lua în legătură cu mai multe instituţii publice (DNA, DIICOT, SRI, ANI) pentru a le putea controla în scopul desfăşurării în deplină siguranţă a activităţilor infracţionale”.

Într-o primă fază, chestorul în rezervă Constantin Matei opinează că “trebuie schimbat SRI-ul”, argumentând “că-s multe materiale” şi “multe matrapazlâcuri”.

Cătălin Voicu plusează şi propune unirea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) cu Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Teorism (DIICOT) într-o nouă structură care să poarte denumirea de “Direcţia de Crimă Organizată şi Anticorupţie”.

“L-ai adus pe Miclescu de la pensie, l-ai pus acolo, ai terminat, e fiară! Dosarul «Flota» a lucrat el, tot cu Vasile Drăghici, de la ei de la Constanţa şi cu Oţel, procuroru’ ăsta…”, mai spune Voicu, detaliindu-şi planul legat de noua structură de investigaţii.

La argumentele prezentate de Voicu, senatorul PSD Alexandru Mazăre întreabă: “Băi şefule, da’ nu ne ia iar pe noi?”.

Voicu răspunde cu un “Nu!”, după care întreabă: “Cine să vă mai ia?”.

“Păi, nu ştiu, întreb şi eu!”, continuă Mazăre dialogul, la care Voicu răspunde: “Un Dumnezeu, poate, atât!”.

Tema discuţiei se schimbă apoi, interlocutorii discutând despre Agenţia Naţională de Integritate (ANI), iar senatorul Mazăre vorbeşte despre un “ordin” dat ANI, care “îi face lu’ ăsta trei dosare în două luni (fratele lui Alexandru Mazăre, primarul Constanţei, Radu Mazăre, este obiectul mai multor dosare de inspecţie ale ANI, toate deschise într-un interval de timp destul de scurt, n.r.)”.

În replică, Voicu se întreabă retoric care ar fi finalitatea, susţinând că angajaţii ANI ar fi fost numiţi politic, iar instituţia ar fi “un căcat” fără nicio “forţă juridică”.

“A dat la ANI pentru că la ANI l-a prins pe ăla, că mai are doi, trei oameni, la ANI au fost numiţi politici. Şi ANI e o instituţie fără nici o forţă juridică, e un căcat. Tot la Parchet ţi le trimite, şi acolo le omorâm, lasă-le dracu’!”, mai spune Voicu în discuţia cu senatorul Mazăre înregistrată ambiental şi redată în cererea de încuviinţare a arestării.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata