Breaking news

Senatorul Șerban Mihăilescu și deputații Antal Istvan și Popa Radu Mihai, declarați incompatibili de ANI

loading...

Doi deputați și un senator au fost găsiți în stare de incompatibilitate de către ANI. Senatorul Șerban Mihăilescu și deputații Antal Istvan și Popa Radu Mihai sunt la un pas de ași- pierde mandatul întrucât au deținut simultan și funcția de administrator la o societate comercială.

antal istvan - serban mihailescu - popa radu mihaiAgenția Naționalã de Integritate a constatat existența stãrii de incompatibilitate în cazul lui MIHÃILESCU PETRU ȘERBAN, senator în Parlamentul României, precum și în cazul lui ANTAL ISTVAN și POPA RADU MIHAI, deputați în Parlamentul României, ca urmare a deținerii simultane de funcții, contrar prevederilor legale.

MIHÃILESCU PETRU ȘERBAN a deținut, în perioada 19 decembrie 2012 – 24 decembrie 2013, atât calitatea de senator, cât și funcția de administrator al unei societãți comerciale.

 ANTAL ISTVAN a deținut, în perioada 19 decembrie 2008 – 11 decembrie 2013, atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator al unei societãți comerciale.

POPA RADU MIHAI a deținut, în perioada 20 decembrie 2012 – 09 ianuarie 2014, atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator la douã societãți comerciale.

”MIHÃILESCU PETRU ȘERBAN, ANTAL ISTVAN și POPA RADU MIHAI au încãlcat, astfel, dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cãrora „calitatea de senator […] deputat este incompatibilã cu: […] funcția de administrator […] la […] societãțile comerciale”. Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat ºi de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apãrare. „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligaþiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinarã ºi se sancþioneazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãþii, funcþiei sau activitãþii respective […]”. „Persoana […] fațã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”, se arată în comunicatul de presă al ANI, remis exclusivNEWS.ro.

Anunțul ANI privind starea de incompatibilitate în privința lui Șerban Mihăilescu vine fix în ziua în care Senatul României a dat undă verde anchetării senatorului PSD în dosarul de corupție Microsoft.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata