Breaking news

Senatorul Iosif Secășan, cercetat de DNA pentru dare și luare de mită

loading...

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale pe numele senatorului Iosif Secăşan, pe care-l acuză că ar fi dat și luat mită pentru a-l ajuta pe un pădurar să primească pensie de invaliditate.

iosif secasanDNA a început urmărirea penală a senatorului Iosif Secășan, a medicului Sebastian Telbiș, şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, dar și a pădurarului Iova Moza.

Potrivit rechizitoriului DNA, la data de 21 februarie 2014, suspectul Iosif Secăşan, senator, membru în Comisia pentru Sănătate Publică a Senatului României, i-a solicitat suspectului Şebastian Telbis, medic, şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, încadrarea în grad de invaliditate a suspectului Iova Moza, de profesie pădurar.

Solicitarea făcută de Iosif Secăşan a fost acceptată de Sebastian Telbis care a precizat că, într-o primă fază, mai precis pentru șase luni, va încadra persoana în cauză în gradul II de invaliditate, întrucât acordarea directă a gradului I de invaliditate ar putea atrage verificări din partea Institutului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Bucureşti.

Ulterior discuţiei dintre cei doi, Iosif Secăşan a invitat în cabinet persoana supusă evaluării medicale, respectiv pe Iova Moza, context în care acesta din urmă a aşezat pe biroul de lucru al medicului dosarul medical ce conţinea şi un plic ce a fost observat, de îndată, de medicul Sebastian Telbis.

După semnarea deciziei de încadrare în grad de invaliditate de către Sebastian Telbis şi, ulterior momentului în care Iova Moza a părăsit cabinetul, Iosif Secăşan, în prezenţa lui Sebastian Telbis, a verificat conţinutul plicului, observând că era vorba de o sumă de bani.

Ulterior, la finele programului de lucru, medicul Sebastian Telbis a extras din plic și a luat suma de bani neprecizată.  Există însă date și indicii rezonabile obținute pe parcursul efectuării urmăririi penale potrivit cărora, suma primită de suspectul Sebastian Telbis în schimbul eliberării deciziei de invaliditate ar fi de 200 de euro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata