Breaking news

Senatorii au decis: 12 ani învâțământ obligatoriu

loading...

Învăţământul obligatoriu va fi de 12 ani, au decis, joi, senatorii din Comisia de învăţământ, la dezbaterea pe legea Educaţiei.

scoalaCopii vor face primii pași către școală la vârsta de cinci la grupa pregătitoare, apoi patru clase primare. Clasele şcolare au fost decalate de Senat cu câte un an, astfel încât copiii vor intra în clasa I la 6 ani şi o vor termina şcoala la 19 ani, o dată cu finalizarea clasei a XIII-a. Gimnaziul va fi urmat de copiii cu vârste de la 10 la 15 ani şi va fi de cinci ani, iar obligatorii vor fi doi ani de învăţământ profesional sau doi ani de liceu.

Varianta propusă de Guvern şi adoptată de Camera Deputaţilor prevedea cinci ani de învăţământ primar, cu tot cu clasa pregătitoare, cinci ani de învăţământ gimnazial şi trei ani de învăţământ liceal sau patru ani pentru învăţământ liceal tehnologic.

loading...
1 Comentariu
  1. victor spune

    dupa cum ii place regelui asa este nebunul. asa cum vrea basescu sa joace bufonii de la educatie, asa se intampla. poporul nu stie de ce bufonii sunt in stare sa se aseze si-n cap pentru placerea regelui, insa atata timp cat regele arunca cu galbeni inspre bufoni, acestia vor face orice. decat sarac lipit si pradat de curteni, mai bine scamator al regelui care rasplateste umilinta cu galbeni

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata