Breaking news

Cutremur de 5,5 grade în România. Seismul s-a resimțit în mai multe orașe

loading...

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade Richter, s-a produs duminică dimineață în Vrancea, seismul fiind resimțit în mai multe orașe din România, inclusiv în București.

breaking news exclusivInstitutul Naţional de Fizică a Pământului precizează că seismul a avut loc în Vrancea, la ora 4,37 de minute, la o adâncime de 137 de kilometri, şi s-a simţit în foarte multe oraşe din România, Republica Moldova și Bulgaria, inclusiv la Bucureşti. Este cel mai puternic cutremur produs în România din 2009.

Cutremurul a fost resimţit şi în Republica Moldova, inclusiv la Chişinău, fără a provoca daune materiale. Cât şi în nordul Bulgariei, în oraşele Ruse, Şumen şi Silistra.

Cutremurul s-a produs la 40 de kilometri de Covasna, la 46 de kilometri de Focşani, la 47 de kilometri de Râmnicu Sărat, la 52 de kilometri de Târgu Secuiesc şi la 55 de kilometri de Mărăşeşti.

Cutremurul a avut o replică de 2,7 grade Richter.

”A fost cel mai mare cutremur din ultimii 4 ani, care nu a produs insa pagube, desi a fost resimtit destul de puternic de populatie. Era de asteptat tinand cont de frecventa cutremurelor din aceasta zona din ultima perioada. Replicile vor fi mai mici de 4 pe scara Richter”, a spus Mircea Radulian, directorul Institutului pentru Fizica Pământului, la EALITATEA TV.

Cutremurul din aceasta dimineață a fost cel mai puternic eveniment seismic produs în regiunea Vrancea după cel de magnitudine 5,7 produs la 25 aprilie 2009. Și vine după cele 192 de cutremure produse în 14 zile în județul Galați.

Anul acesta, în zona Vrancea s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade). Din 23 septembrie, în Galaţi s-au produs peste 30 de cutremure cu magnitudine de peste 2,5 grade pe scara Richter. Cel mai puternic a avut 3,9 grade şi s-a produs pe 29 septembrie.

Sâmbătă, în Galaţi s-au produs trei cutremure de 2,9, 3,3 şi 3,5 grade pe scara Richter, iar vineri au fost şase seisme, cu magnitudini între 2,5 şi 3,8 grade.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Vine apocalipsa !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata