Breaking news

Șeful CJ Cluj, Horea Uioreanu, ridicat cu mascații și dus la DNA

loading...

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu a fost săltat luni de procurorii DNA și dus la audieri într-un dosar de corupție în care este anchetată și fosta soție a alesului local, Elena Uioreanu.

horea uioreanuProcurorii DNA au descins miercuri dimineață la sediul Consiliului Județean din Cluj, unde au efectuat percheziții. Vicepreședintele CJ Cluj Vakar Istvan a declarat, pentru AGERPRES, că a fost sigilat biroul președintelui Horea Uioreanu.

Percheziții s-au efectuat și la domiciliul lui Uioreanu, la Facultatea de construcții și la alte persoane fizice. Ancheta vizează posibile fapte de corupție privind atribuirea de contracte preferențial.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcţie de conducere de la nivelul autorităţilor locale. În cursul zilei de 28 mai 2014, ca urmare autorizării de către instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate în municipiul Cluj Napoca, la sediile unor societăţi comerciale, instituţii publice şi la domiciliile unor persoane. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate şi informativ din partea Serviciului Român de Informaţii”, precizează DNA într-un comunicat de presă.     

Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, este printre puţinii politicieni români fideli unui partid, fiind membru PNL din 1990 până în prezent.  Presa a scris despre el că este clujean get-beget, fidel şcolii politicii ardelene, şi că a servit partidul sub liderii săi, de la Radu Câmpeanu, la Crin Antonescu. De asemenea, Uioreanu a participat activ la toate construcţiile politice, inclusiv la colaborarea cu PSD din toate mandatele în care interesul a cerut ca PNL să participe la guvernare.

Deputata PNL Elena Uioreanu, fosta soție a lui Uioreanu este în atenţia anchetatorilor în dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2013-2014, de persoane din conducerea Consiliului Judeţean.

Horea Uioreanu şi soţia sa, Elena, deputat, au divorţat în decembrie 2013.

Surse judiciare au declarat că în acest caz sunt vizate finanţări bugetare către societăţi comerciale private apropiate lui Horea Uioreanu, care ar fi dat contracte cu finanţare din bani publici unor firme deţinute de persoane apropiate acestuia, el primind ulterior o parte din aceşti bani.
În anchetă ar fi vizat şi omul de afaceri Ioan Bene, proprietarul Napoca Construcţii SA, firma care care a construit noua pistă a Aeroportului din Cluj, au precizat sursele citate.

În acelaşi dosar ar fi vizat şi consilierul judeţean Ioan Petran, preşedintele PNL Cluj-Napoca şi conferenţiar la Facultatea de Construcţii a Universităţii Tehnice din Cluj.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata