Breaking news

Sediu ecologic pentru Ambasada SUA

loading...

SUAÎncepând cu  toamna anului viitor, Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti va avea un sediu nou, în totalitate ecologic.

Noul proiect se va întinde pe o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, în zona Băneasa, în apropierea pădurii Tunari. Pe întreaga suprafaţă vor fi plantaţi 300 de copaci, adaptaţi la sol şi care rezistă la secetă, pentru a reduce volumul de irigaţii. Noua locaţie va fi dotata cu 160 de locuri de parcare şi rastele pentru biciclete, dar şi cabine de schimb şi de duş, pentru a încuraja alternativa de transport de două roţi.

La noua construcţie lucrează peste 300 de angajaţi, majoritatea români. Conform estimărilor Ambasadei SUA, investiţia va aduce în economia românească 60-80 milioane de dolari, iar printre subcontractori figurează firmele Bog’Art, Sommering-Mech, LaFarge şi Titan Mar.

Adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA la Bucureşti, Jeri Guthrie-Corn, a declarat azi, că la proiectul de construcţie a sediului noii ambasade se colaborează cu RoGBC (Consiliul Român pentru Clădiri Verzi).

Pentru noul sediu, constructorii vor folosi vopsele şi materiale de construcţie ecologice, menite să reducă emisiile chimice şi de căldură în atmosferă. Se vor utiliza materiale reciclate ca aluminiu, cupru şi vor exista pubele speciale pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Pentru a nu irosi energia electrică, iluminatul interior şi exterior se va baza pe senzori.

Mobilierul va fi şi el ecologic, iar fumatul va fi interzis la mai puţin de opt metri de orice intrare în interiorul clădirii.

Această construcţie se va alătura puţinelor clădiri în totalitate verzi din România: sediul Nokia şi centrul de retail al bauMax din Ploieşti.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata