Breaking news

Ședințele CCR vor fi transmise live pe internet

loading...

Curtea Constituțională a României a transmis marți, prima sa ședință publică, live, pe internet. Românii care vor să vadă cum se desfășoară o ședință a Curții, pot urmări live, ședința pe site-ul oficial al CCR.

ccrDupă doi ani de investiții și montat sisteme video în sala de plen, CCR poate emite acum, pe internet. Toate ședințele publice vor putea fi văzute live pe site-ul ccr.ro, iar televiziunile vor putea prelua semnalul tv și să-l difuzeze în timp real.

În cadrul proiectului “Transparenţa actului de justiţie constituţională”, Curtea Constituţională anunţă că, începând cu ziua de marţi, 7 octombrie 2014, ora 9:00, şedinţele publice de judecată vor fi transmise în direct, putând fi vizionate pe pagina de internet a Curţii Constituţionale (www.ccr.ro). Semnalul TV în format HD transmis cu acest prilej, fiind distribuit prin infrastructura NetCity, poate fi preluat, la cerere, de către instituţiile media interesate”, se arată în comunicatul de presă al CCR, remis exclusivNEWS.ro.

Următoarea ședință publică a CCR va fi pe 14 octombrie cu începere de la ora 09.00, când cei 9 judecători vor discuta 29 de contestații. Pe ordinea de zi se află contestații privind neconstituționalitatea unor articole din codul de procedură penală, codul de procedură civilă, dar și la legea restituirilor cât și a ordonanței de Guvern privind taxele judiciare de timbru.

Transmiterea live a ședințelor CCR trebuia făcută încă din 2012, însă din lipsă de fonduri, acest lucru este posibil abia de azi.

Planurile privind transmisia ședințelor CCR au fost făcute publice pentru exclusivNEWS.ro, încă din 2012 de Secretarul general al CCR, Ruxandra Săbăreanu.

Primul pas pentru introducerea sistemului video în sala CCR, s-a făcut deja odată cu modernizarea acesteia. S-au introdus firele necesare transmiterii semnalului video.

Prin achiziția acestui echipament video, toate televiziunile vot putea prelua imagini fără a mai intra în sala de plen cu echipamentele personale și astfel să se blocheze accesul.

Legea de funcționare a CCR, prevede că ședințele Curții pot să fie publice și chiar transmise în direct la tv.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata