Breaking news

Sechelariu internat de urgență la spital

loading...

Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacăului, a fost internat în această seară spital, la terapie intensivă, după ce i s-a făcut rău la aflarea veştii, că procurorii DNA au emis ordonanţă de reţinere, luni seară, pe numele său.

dumitru sechelariuFostul primar al Bacăului se află internat la terapie intensivă sub pază. Sechelariu a fost reţinut pentru cumpărare de influenţă, după ce a încercat să dea mită unor judecători, prin intermediul directorului firmei de trasport public din Bacău, ca să primească un rezultat favorabil într-un dosar. Numele fostului primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, apare în dosarul în care directorul firmei Transport Public Bacău, Iuliean Şutu, este acuzat de DNA pentru dare de mită, după ce a încercat să obţină o soluţie favorabilă într-un dosar comercial, a cărui miză era un teren de 3,3 ha.

În motivarea judecătorilor, prin care a fost dispusă arestarea preventivă a lui Şutu, la cererea procurorilor anticorupţie, se arată că acesta le-a solicitat, în 18 ianuarie 2010, procurorului Nicolae Cătălin Moisă şi în 23 ianuarie 2010, comisarului Paul Moglan să intervină, în schimbul unor avantaje financiare, pe lângă judecătorii Curţii de Apel Bacău, pentru ca aceştia să dea o soluţie favorabilă într-un litigiu comercial, în care părţile sunt Consiliul Local Bacău şi SC Transport Public Bacău. Miza procesului comercial care trebuia câştigat este un teren cu o suprafaţă de 3,3 ha, pe care ar fi trebuit să se construiască un supermarket. În dialogul ambiental din  09 februarie 2010, Şutu i-a spus unuia dintre denunţători că, în urma unor discuţii cu Dumitru Sechelariu, s-a stabilit remiterea sumei de 350.000.000 lei vechi, urmând ca pentru celelalte procese ale firmei să fie date şi alte sume de bani, până la 100.000 de euro, potrivit motivării deciziei de arestare preventivă. În 17 februarie 2010, Şutu s-a întâlnit cu unul dintre denunţători, căruia i-a dat 77.400 de lei, aproximativ 19.000 de euro. Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, în lunile ianuarie şi februarie 2010, Iuliean Şutu a oferit unor denunţători sume de bani, pentru a interveni pe lângă judecători din cadrul Curţii de Apel Bacău, în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile într-un litigiu comercial.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata