Breaking news

Sebastian Ghiţă, reclamat la DNA, pentru şantaj

loading...

Deputatul PSD, Sebastian Ghiţă a fost reclamat la DNA de fostul director general AMPOSDRU Carmen Roşu, pe motiv că a șantajat-o ca firmele lui să câştige anumite contracte finanţate din fonduri europene.

sebastian ghitaCarmen Roșu, fost director general AMPOSDRU, care acum candidează la europarlamentare din partea PMP, susţine că Sebastian Ghiță a exercitat presiuni asupra ei, care au avut un puternic impact emoțional.

A făcut presiuni şi când am fost la POSDRU, şi la POSCCE, şi la Ministerul Fondurilor Europene. Peste tot. Şantajul continuă. Sunt oameni care vor începe să vorbească. Eu doar am început. Şantajul la care a recurs respectivul m-a afectat în mod deosebit, mai ales că lucrez în sistemul de stat de peste 18 ani şi am gestionat fonduri europene de patru miliarde de euro. (…) Faptul că mi-a fost reorganizat postul, singura cale de a fi eliminată din sistem, denotă modul în care sunt ‘trataţi’ cei incomozi din administraţia publică. Problema semnalată este cu atât mai gravă cu cât este vorba de bani europeni şi, după cum ştim cu toţii, fraudele din bani europeni sunt sancţionate şi nu pot fi trecute cu vederea“, a declarat, pentru MEDIAFAX, Carmen Roşu.

Plângerea lui Carmen Roșu la adresa lui Sebastian Ghiță vine după ce primarul sectorului 3, Robert Negoiță, l-a reclamat pe Sebastian Giță la parchet, pe motiv că ar fi fost amenințat cu moartea de către deputatul PSD.

Aici am o plângere penală împotriva numitului Sebastian Ghiţă, deputat, care acum o săptămână m-a sunat şi m-a ameninţat la telefon într-un mod josnic şi ruşinos. M-a ameninţat inclusiv cu moartea, adică o chestiune, în opinia mea, foarte gravă şi, din această perspectivă, cred că este de datoria mea să dăm un semnal în această ţară că cu astfel de securisme şi cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare păcat că un deputat în România, în Europa, ameninţă cu moartea un primar de sector“, declara Negoiţă, la intrarea în PICCJ.

Întrebat de jurnaliști, cum au sunat ameninţările, Negoiţă a răspuns: Mi-a spus: «Te termin. Ai intrat pe mâna mea, o să te termin. Mori de mâna mea, nu o să te las». Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus.

În baza acestei sesizări, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început, vineri, urmărirea penală a lui Sebastian Ghiță, pentru fapta de ameninţare.

În cauza având ca obiect plângerea formulată de numitul Negoiţă Robert împotriva lui Ghiţă Sebastian, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus astăzi, 16.05.2014, începerea urmăririi penale cu privire la fapta sesizată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare“, s-a arătat într-un comunicat al PICCJ.

Sebastian Ghiţă a declarat pentru româniatv.net, că nu a vorbit de foarte multe zile cu Robert Negoiţă şi că i se pare incredibil ceea ce susţine primarul: Nu am mai vorbit cu domnul Negoiţă nici direct şi nici la telefon de foarte multe zile. Nu am avut niciodată legături de nici un fel. Ori a visat urât ieri noapte, ori l-a păcălit cineva aseară la telefon. Poate e o strategie de campanie electorală pe care nu o înţeleg. Am văzut-o şi la PDL şi la alţi adversari politici. Campania «Sebastian Ghiţă există». Nu sunt aşa de important. E ciudat, incredibil şi incorect ce se întâmplă acum cu Robert Negoiţă.

Sebastian Ghiță este coleg de partid cu Robert Negoiță, deputatul are în proprietate televiziunea România TV și este foarte bun prieten cu premierul Victor Ponta.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata