Breaking news

Se reiau lucrările la autostrada Nădlac – Arad, lotul 2, în lungime de 17 km

loading...

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a semnat vineri, contractul de proiectare și execuție a unui nou tronson din Autostrada Nădlac – Arad, în lungime de aproximativ 17 kilometri. este vorba de lotul doi al autostrăzii care va lega România de Ungaria.

autostrada - lucrari asfaltareCNADNR a semnat contractul „Proiectare și Execuție Autostrada Nădlac – Arad și Drum de legătură, Lotul 2, km 22+218 – km 38+882” pentru remedierea lucrărilor existente și finalizarea lucrărilor rămase de executat.

Contractul a fost atribuit în urma unei licitații deschise, Asocierii Astaldi SpA – Max Boegl România SRL și are o valoare totală de 89.348.287,63 lei fără TVA.

Finanțarea este asigurată din Fonduri Europene (Fonduri de Coeziune 85%) și fonduri de la Bugetul de Stat (Guvernul României 15%).

Contractul vizează proiectarea și execuția lucrărilor pe Autostrada Nădlac – Arad și Drum de legătură, Lotul 2, km 22+218 – km 38+882 pentru remedierea lucrărilor existente și finalizarea lucrărilor rămase de executat, inclusiv conexiunea cu Lotul 1 al Autostrăzii Nădlac – Arad și Varianta de Ocolire a municipiului Arad. Lucrările se vor realiza pe  o lungime de 16,664 kilomemtri.

Lotul 1 al autostrăzii Nădlac-Arad a fost câştigat, în anul 2011, de compania Romstrade. Dar, după ce Nelu Iordache, administratorul firmei, a delapidat banii pentru autostradă, contractul a fost reziliat. A urmat o nouă licitaţie, iar asocierea Astaldi-Max Bogl a fost desemnată câştigătoare şi a reluat lucrările la primul tronson al autostrăzii.

Lotul 1, în lungime de 22 de km, este aproape gata, constructorul reușind să toarne primul strat de asfalt.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata