Breaking news

Scandal pe numirea șefului TVR. PSD a fugit de la votul în plenul Parlamentului

loading...

PSD boicotează ședința de plen a Parlamentului României, în care ar urma să fie votat Rareș Bogdan, în funcția de președinte director interimar la TVR.

tvr - parlamentScandal în USL pe numirea interimatului la TVR.

Marți la ora 14.00, Rareș Bogdan a fost audiat în Comisiile de cultură reunite ale Camerei Deputaților și Senatului și a primit vot favorabil.

La ora 15,30 a început ședința de plen unde această propunere trebuia supusă la vot. Numai că parlamentarii PSD, nemulțumiți de propunerea PNL pentru interimatul la Televiziunea Română, au boicotat ședința prin plecarea din sală.

Astfel că ședința prezidată de Zgona și Antonescu nu s-a putut realiza până la această oră din lipsă de cvorum.

Puiu Hașoti, liderul senatorilor liberali a reproșat colegilor de alianță, că nu au respectat înțelegerea cu privire la votarea lui Rareș Bogdan.

Crin Antonescu a ieșit la declarații în fața presei spunând că PSD nu și-a respectat înțelegerea întrucât PNL a fost de acord să-l voteze pe Toni Greblă la CCR în schimbul votului pentru Rareș Bogdan la TVR.

L-ați auzit și dumneavoastră ieri pe domnul Ponta că nu au candidat la TVR și că îl vor susține pe candidatul PNL. Numai că au dispărut domnii PSD din plen. Cred că este o istorioară scurtă despre cine are cuvânt și cine este mincinos”, a spus Crin Antonescu.

În Parlament a început votul cu buletine secrete în urnă, pentru numirea lui Rareș Bogdan ca interimar la TVR, însă în lipsa parlamentarilor PSD, PDL și UDMR. Și de la PNL au fost câțiva parlamentari absenți, printre care Victor Ciorbea, Varujan Vosganian și Călin Popescu Tăriceanu.

Pentru a putea fi numit în funcție, Rareș Bogdan are nevoie de 291 voturi pentru.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata