Breaking news

Scandal la evaluarea națională din cauza baremului de la limba română

loading...

Baremul de corectare la română de la Evaluarea Națională, a scandalizat elevii și părinții.

Părinții elevilor de clasa a VIII- care au susținut examenul de limba română la Evaluarea Națională sunt supărați că Ministrul Educației, Liviu Pop,  nu vrea s schimbe baermul de corectare deși un subiect este ambiguu și induce în eroare și profesorii.

O petiție semnată de peste 40.000 de părinți și elevi a fost depusă la Minister, prin care se cere schimbarea baremului. mMercuri, câteva zeci de persoane, părinți și elevi au protestat în fața Ministerului Educației cerând schimbarea baremului. Însă ministrul interimar al Educaţiei rămâne ferm pe poziții și nu schimbă baremul.

”Ambiguitatea de la subiectul de limba şi literatura română a creat presiune pe părinţi şi pe elevi. Avem soluţii pentru rezolvarea acestei probleme”, a spus Pop.

Potrivit ministrului, evaluarea testelor naţionale a avut cea mai bună organizarea din ultimii 22 de ani. Liviu Pop a precizat că baremul nu va fi modificat şi a invitat elevii care au răspuns altfel decât spunea baremul de corectare să facă contestaţie.

”Nu există posbilitatea de revizuire a baremului la limba şi literatura română. Este greu de schimbat regulile în timpul jocului. Nu va fi o problemă notarea elevilor, cu sau fără acest răspuns la întrebarea care a creat controverse”,  a declarat Liviu Pop în cadrul unei conferinţe de presă.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata