Breaking news

Scandal în Guvern între Vosganian și Ponta pe marginea disponibilizărilor

loading...

Victor Ponta s-a certat în ședința de guvern cu Varujan Vosganian pe marginea unui proiect de disponibilizări publicat pe site-ul Ministerului Economiei. Ponta l-a somat pe Varujan Vosganian să retragă proiectul.

ponta si vosganianZilele lui Varujan Vosganian în Guvernul României, sunt numărate. Joi, în ședința de guvern, Ponta s-a luat de ministru și i-a spus să retragă de urgență proiectul cu disponibilizările de pe site-ul instituției.

Guvernul României nu a discutat şi nu a aprobat un astfel de proiect. Aşa cum a declarat Primul-ministru Victor Ponta ieri, singurul proiect susţinut de Guvern este unul referitor la prelungirea unor termene prevăzute în OUG 116/21.12.2006. Proiectul afişat pe site-ul Ministerului Economiei nu a fost prezentat Guvernului României şi nu este susţinut de acesta. Primul-ministru i-a cerut Ministrului Economiei, Varujan Vosganian, să retragă acest proiect de pe site-ul Ministerului şi să clarifice acest subiect, precum şi să identifice persoanele care au avansat un asemenea document fără aprobarea Guvernului”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Miercuri, a apărut în presă informaţia conform căreia Guvernul va începe un program de concediere de angajaţi din 16 companii din sectorul energetic, în baza unor proiecte de restructurare şi reorganizare care vor fi aplicate în intervalul 2013-2018, salariaţii concediaţi urmând să beneficieze de plăţi compensatorii şi venit lunar de completare.

Restructurarea companiilor de stat, ca şi a celor private, este întotodeauna necesară pentru a se adapta pieţei şi situaţiei financiare, dar procedurile, existente în toată Europa, nu încep de mâîne-poimâine, a declarat premierul Victor Ponta, care a precizat că vor rămâne şi societăţi subvenţionate.

În mare, textul este același și are în vedere faptul ca, în cazul concedierilor colective, salariații vor primi plăți compensatorii și indemnizație de șomaj”, a spus Vosganian.

În urma cererii premierului Ponta, proiectul de ordonanță de urgență privind disponibilizările din energie, a fost retras de pe site-ul Ministerului Economiei la scurt timp.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata