Breaking news

Judecătorul Ion Predescu spune că erata CCR este ilegală

loading...
0 15

Judecătorul Ion Predescu spune că erata trimisă la Guvernul României și Monitorul Oficial este ilegală.

Scandal de proporții la Curtea Constituţională după ce luni a fost trimisă o erată la Guvenr în care spuneau că nu mai vor actualizarea lsitelor de la referendum și prin care anulau decizia luată în 2 august.

Judecătorul Ion Predescu membru al CCR, spune că erata trebuia aprobată de plenul celor 9 judecători. Drept urmare aceasta este ilegală.

Erata a fost „aprobată” pe repede înainte de către cinci jduecători, deși cvorumul minim era de 6.

Trebuie să aştepte răspunsul competent al plenului Curţii. Dacă s-a luat decizia doar cu cinci prezenţi nu este legal, o decizie se ia în cvorum minim cu şase prezenţi. Dacă a survenit o problemă urgentă, Curtea Constituţională poate fi convocată mai devreme de 31 august. Monitorul Oficial poate publica doar după respectarea cu rigoare a legii. Dacă au dubii pot aştepta plenul Curţii, nu ce a trimis judecătorul de serviciu”, a spus Ion

Cel care a semnat atât erata către Guvern cât și către Monitorul Oficial este judecătorul de serviciu Mircea Ștefan Minea, cel care a fost coleg cu Emil Boc la Universitatea Babeș Bolay.

Cu toate aceste ilegalități ale CCR, erata a fost publicată în Monitorul Oficial, marți în jurul orei 17.00.

Cele două erate către Monitorul Oficial și Guvern vin la o zi după ce Băsescu declara într-o conferință de presă exact ceea ce s-a publicat în cele două note.

Rămâne de văzut dacă CCR când se va reuni în cvorum complet de 9 judecători va decide altceva cu privire la erată și la referendumul de demitere a lui Băsescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata