Breaking news

Judecătorul Ion Predescu spune că erata CCR este ilegală

loading...

Judecătorul Ion Predescu spune că erata trimisă la Guvernul României și Monitorul Oficial este ilegală.

Scandal de proporții la Curtea Constituţională după ce luni a fost trimisă o erată la Guvenr în care spuneau că nu mai vor actualizarea lsitelor de la referendum și prin care anulau decizia luată în 2 august.

Judecătorul Ion Predescu membru al CCR, spune că erata trebuia aprobată de plenul celor 9 judecători. Drept urmare aceasta este ilegală.

Erata a fost „aprobată” pe repede înainte de către cinci jduecători, deși cvorumul minim era de 6.

Trebuie să aştepte răspunsul competent al plenului Curţii. Dacă s-a luat decizia doar cu cinci prezenţi nu este legal, o decizie se ia în cvorum minim cu şase prezenţi. Dacă a survenit o problemă urgentă, Curtea Constituţională poate fi convocată mai devreme de 31 august. Monitorul Oficial poate publica doar după respectarea cu rigoare a legii. Dacă au dubii pot aştepta plenul Curţii, nu ce a trimis judecătorul de serviciu”, a spus Ion

Cel care a semnat atât erata către Guvern cât și către Monitorul Oficial este judecătorul de serviciu Mircea Ștefan Minea, cel care a fost coleg cu Emil Boc la Universitatea Babeș Bolay.

Cu toate aceste ilegalități ale CCR, erata a fost publicată în Monitorul Oficial, marți în jurul orei 17.00.

Cele două erate către Monitorul Oficial și Guvern vin la o zi după ce Băsescu declara într-o conferință de presă exact ceea ce s-a publicat în cele două note.

Rămâne de văzut dacă CCR când se va reuni în cvorum complet de 9 judecători va decide altceva cu privire la erată și la referendumul de demitere a lui Băsescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata