Breaking news

Scandal și îmbrânceli la Iași, între alegători și forțele de ordine

loading...

Alegătorii invitaţi de deputatul Daniel Oajdea  să îşi exprime opinia cu privire la moţiunea de cenzură ce se va vota săptămâna aceasta în Parlament au început să se îmbrâncească, fiind necesare intervenţia forţelor de ordine.

votDeputatul PDL Daniel Oajdea a chemat alegătorii să decidă cum ar trebui să voteze el, în calitate de reprezentant, pe moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva măsurilor de austeritate. Electorii din cartierul ieşean Alexandru cel Bun şi nu numai au decis, duminică, în urma unui vot secret, ca reprezentantul lor în Parlament, deputatul PDL Daniel Oajdea, să voteze pentru moţiunea de cenzură. Alegătorii, strânşi la cinematograful Dacia din Iaşi,  nervoşi, au început însă să se îmbrâncească.Votarea a fost secretă, fapt care a stârnit nemulţumirea celor prezenţi în sală. În urma anunţului făcut de deputatul Daniel Oajdea, conform căruia votul este secret, majoritatea celor prezenţi s-au ridicat de pe scaune şi au părăsit sala de cinematograf transformată în sală de dezbatere publică.  Oajdea consideră însă că nu s-a întâmplat nimic anormal: “E normal, lumea e supărată. Sigur că sunt persoane supărate că li se taie veniturile”, a spus el.

Oajdea este, în ultimul timp, unul dintre “rebelii” PDL, cerând remanierea guvernului.

În urma numărătorii celor 157 de voturi, 98 au fost în favoarea moţiunii de cenzură, 47 împotrivă, o abţinere şi 11 voturi anulate. Deputatul PDL de Iaşi Daniel Oajdea va vota, marţi, pentru moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, după ce s-a consultat cu cetăţenii din colegiul în care a fost ales, iar votul acestora a fost favorabil demersului social-democraţilor.

De asemenea, Oajdea a susţinut că nu intenţionează să demisioneze din PDL şi a subliniat că va pleca din formaţiunea politică doar dacă este dat afară. Biroul Permanent Naţional al Partidului Democrat Liberal va analiza luni, 14 iunie, excluderea din partid a deputatului Daniel Oajdea.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata