Breaking news

Scădea TVA la 19%, doar dacă se găsesc și alte variante de impozite

loading...

Primul ministru, Emil Boc, a declarat duminică la Tulcea, că revenirea la TVA  de 19% e posibilă doar dacă  vor fi găsite măsurile necesare acoperirii veniturilor aduse de aceasta la bugetul de stat, iar respectivele măsuri vor fi acceptate de Parlament, pentru că doar impozitarea pensiilor nu este suficientă.

emilbocDacă vom găsi o măsură alternativă şi acea măsură va putea fi aprobată de Parlament, se va face. În acest moment, lucrăm la foarte multe scenarii, nu de acum, ci de foarte multă vreme, şi până la finalizarea bugetului pentru 2011 vom lucra în continuare. Repet, cu această dublă condiţie: să găsim măsurile care se pun în locul TVA şi pe de altă parte acele măsuri să fie acceptate de către Parlament“, a spus Boc.

El a susţinut că impozitarea tuturor pensiilor nu poate acoperi cuantumul veniturilor pe care TVA le aduce la bugetul de stat.

Impozitarea pensiilor, de exemplu, nu acoperă în totalitate creşterea TVA. În consecinţă, vor trebui şi alte măsuri avute în vedere şi de analizat”, a sublinat premierul.

Precizarea premierului cu privire la TVA, survine la doar o zi după ce Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, în comuna nemţeană Doljeşti, că TVA “trebuie dată înapoi jos” şi că toate pensiile trebuie impozitate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata