Breaking news

Sătenii din Capidava se apucă de croitorie printr-un proiect cu fonduri europene

loading...

Sătenii din Capidava comuna Topalu din județul Constanța vor croi și coase rochii, lenjerii de damă și lenjerii de pat în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene, destinat persoanelor vulnerabile.

atelier croitorieCompania Alca Textile Prod va oferi în cadrul proiectului european, cinci locuri de muncă pentru sătenii din Capidava.

Proiectul este realizat de  Asociația Matvei Nicolescu în parteneriat cu  Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Miercuri, 8 iulie 2015, începând cu orele 11, la sediul Primăriei din comuna Topalu, județul Constanta, va avea loc lansarea întreprinderii sociale Alca Textile Prod, în cadrul proiectului „VALORificarea oportunităţilor de inserție pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Intreprinderi Sociale VALORIS”(ID:144616).

Ca urmare a studiului de piață și evaluării potențialului economic al zonei, întreprinderea socială își va desfășura activitatea în satul Capidava iar aceasta va avea ca activitate principală confectionarea țesăturilor mixte. Principalele produse ale întreprinderiii sociale vor fi: rochii și elemente vestimentare de damă, lenjerii de pat, lenjerie intimă și alte produse obținute prin confecționarea țesăturilor textile. Modelul de afaceri a fost ales în așa fel încât să se realizeze o conversie aproape integrală a materiei prime în produs finit și în același timp  să se păstreze un standard ridicat de calitate. Alca Textile Prod se va poziționa pe piață ca un furnizor de produse premium.

Asociația Matvei Nicolescu, prin înființarea întreprinderii sociale Alca Textile Prod, va crea cinci locuri de muncă, în satul Capidava, pentru persoane aparținând grupurilor vulnerabile.

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (lider de parteneriat) în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Sociala și Protecția Copilului OLT (Partener 1), Asociația Consorțiul pentru Educației și Dezvoltare Durabilă ”România Europeană” (Partener 2), Asociația ”Mesagerii Pro-Natura” (Partener 3), Redis Consult SRL (Partener 4), Asociația Cluster Economie și Asistență Socială (Partener 5), Asociația Pro-Youth (Partener 6) și Asociația Matvei Nicolescu (Partener 7) implementează, începând cu data de 03.11.2014 pentru 12 luni, proiectul POSDRU/168/6.1/S/144616, ”VALORificarea oportunităților de inserție pe piața muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Întreprinderi Sociale VALORIS”.

Acest proiect este cofinanțat din Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Numărul de referință al programului (CCI): 2007RO051PO001, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Majoritar de intervenție 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata