Breaking news

Șase aeronave canadiene au aterizat în România, la Câmpia Turzii

loading...

Şase aeronave de luptă de tip CF-18 Hornet ale Forţelor Regale Aeriene ale Canadei, împreună cu personal navigant şi tehnic, au aterizat miercuri, în jurul orei 17.00, la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii.

avioane canada in romaniaCanadienii au trimis avioane militare în România pentru exerciții comune cu românii, în contextul în care situaţia din Ucraina rămâne tensionată.

Cele şase avioane F18 au fost până acum într-o bază NATO din Germania. Alianţa Nord Atlantică a decis să le trimită în România în urmă cu o săptămână.

Alte 16 aparate de zbor militare au fost trimise de Franţa şi Statele Unite în Polonia, iar în Lituania au ajuns 14 avioane de luptă, provenite din Statele Unite şi din Marea Britanie.

Peste 30 de avioane NATO se află acum în apropiere de Ucraina. Oficial, misiunea aparatelor de zbor aceea de a survola spaţiile aeriene ale ţărilor de pe flancul estic al NATO, de la Marea Baltică la Marea Neagră.

Avioanele militare canadiene au venit în România fără rachete ataşate. Dar acestea pot fi montate în orice clipă, dacă situaţia o va cere.

Proiectat în anii ’70, avionul F18 poate fi pilotat de o singură persoană, are două motoare foarte puternice şi poate atinge viteza de 1.800 de kilometri la oră. Poate transporta până la nouă rachete – aer-aer, aer-sol, inclusiv anti-navă sau nucleare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata