Breaking news

Săriţi! S-a furat oala cu ciorbă. Poliţiştii buzoieni primesc cele mai ciudate sesizări la 112

loading...

Pentru că buzoienii cred foarte mult în Poliţie, aceştia sesizează la 112 de la furtul oalelor cu ciobră, până la furturi de încălţăminte veche.

112Pentru că legea îi obligă la soluţionarea cazurilor, poliţiştii din Buzău trebuie să se conformeze oricărei sezizări venite din partea unui cetăţean. Cu ceea ce nu sutn de acord e cu hilaritatea acestor reclamaţii şi plângeri, pentru că trebuie să cheltuie bani pe deplasări la faţa locului, pe investigaţie şi timp pierdut pe o muncă în zadar.

“A trebuit, de prea multe ori, să mergem să cercetăm reclamaţii de furt ale căror prejudicii au fost insignifiante. Am avut o reclamaţie că s-a furat o oală plină cu ciorbă. Autorul a fost descoperit, însă nu am recuperat decât oala. O astfel de intervenţie este destul de costisitoare dacă este să calculăm că deplasarea la faţa locului se face cu autoturismul, blocăm cel puţin doi oameni, plus costurile materialelor consumabile utilizate de ofiţerul criminalist pentru că, fiind vorba de un furt, trebuie să procedăm conform procedurii statuate de Codul de Procedură Penal”, a declarat comisarul-şef Ion Marin.

Pentru liniştea noastră oala cu ciorbă a fost găsită, dar fără conţinut, făptaşul era un puşti de 14 ani. Fapta a fost încadrată la furt calificat. Puştiul a primit decizia de neîncepere a urmăririi penale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata