Breaking news

Șapte persoane trimise în judecată pentru trafic de celule la clinica New Med Life

loading...

Şase persoane, între care cetăţeni israelieni, au fost trimise în judecată, de DIICOT, pentru trafic de celule, în dosarul clinicii private New Med Life din București.

fertilizare in vitroProcurorii DIICOT susțin faptul că membrii grupării racolau studente de la care, contra cost, recoltau ovocite vândute ulterior în străinătate.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, reprezentanţi ai unei clinici private din Bucureşti, împreună cu cetăţeni israelieni specializaţi în domeniul reproducerii asistate, ar fi racolat, prin diverse metode, persoane de sex feminin, preponderent studente, pe care, contra sumei de 600 de euro pentru fiecare, le supuneau unor tratamente de stimulare hormonală, ulterior procedându-se la recoltarea de ovocite.

Paralel, inculpaţii au fost preocupaţi şi de identificarea unor persoane, dornice de fertilizare „in vitro”, pe care le-au supus procedurilor de embriotransfer. Materialul genetic astfel obţinut a fost folosit pentru fertilizarea „in vitro” a unor persoane, 225 la număr şi în mare parte de cetăţenie israeliană, de la care inculpaţii au obţinut beneficii materiale considerabile”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Trei dintre inculpaţi sunt acuzaţi că au  falsificat o serie de înscrisuri sub semnătură privată, atestând împrejurări neconforme cu realitatea, şi că au înlesnit uneia dintre inculpate, specialist în domeniul biologiei celulare, realizarea embriotransferurilor fără ca aceasta să posede aviz de liberă practică în România.

În rechizitoriu este reţinută şi acuzaţia de utilizare, în procedurile de stimulare hormonală, a unor medicamente care nu aveau autorizaţie de punere în circulaţie pe teritoriul românesc, valoarea acestora fiind estimată la peste 200.000 de euro.

Dosarul a fost înaintat spre competenta soluţionare la Tribunalul Bucureşti, unde a fost înregistrat cu nr. 27.222/3/2013, secţia I Penal.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata