Sancțiuni pentru neefectuarea la timp a reparațiilor la Podul peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse

loading...

Compania de Drumuri și Autostrăzi a aplicat joi, un avertisment șefului SDN București Sud pentru neefectuarea la timp a reparațiilor la partea carosabilă la Podul peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse. Sancțiunea a fost aplicată ca urmare a sesizărilor venite din presă.

inspectie Pod Giugiu - RuseDupă ce presa a scris despre degradările de pe partea carosabilă la Podul peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse, CNADNR SA a demarat un control în urma căruia a aplicat doar un avertisment ședului SDN București Sud.

”Astăzi, 08.01.2015, Conducerea CNADNR SA a efectuat o inspecție tehnică de lucru la Podul peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse în urma căreia s-a dispus măsura sancționării cu avertisment a șefului SDN București Sud pentru neefectuarea la timp a reparațiilor la partea carosabilă. De asemenea, s-a luat măsura sancționării Prestatorului GECOR SRL pentru nerespectarea tehnicilor de efectuare a reparațiilor conform normativului NE025/2003, dispunându-se ca reparațiile sa fie terminate până mâine, 09.01.2015. De asemenea, Prestatorul va prezenta conducerii CNADNR SA certificatul de conformitate a mixturii stocabile și studiile de laborator pentru compoziția mixturii.  Contractul de reabilitare a Podului peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse a fost atribuit în luna octombrie 2014 Asocierii Collini Lavori S.p.A. – Tecnic Consulting Engineering, iar în luna noiembrie 2014 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Contractul are o perioada de 16 luni, investiția fiind finanțată din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS-T 2007 – 2013. Din cele 16 luni, 2 luni reprezintă perioada de proiectare, care se va încheia la sfârșitul lunii ianuarie 2015. După finalizarea perioadei de  proiectare va începe perioada de execuție a lucrărilor, însă din cauza condițiilor meteorologice caracteristice perioadei de iarnă, execuția propriu zisă va fi posibilă începând cu luna martie 2015. Precizăm că lucrările de reabilitare urmează a fi finalizate până la data de 31 decembrie 2015.  ”, se arată în comunicatul de presă al CNADNR, remis exclusivNEWS.ro.

Potrivit contractului, în afară de lucrările de reparare și consolidare a podului, se vor realiza și lucrări de reabilitare a drumului pana la punctul de acces vamal. Potrivit contractului, (FIDIC galben), responsabilitatea proiectării îi revine în totalitate antreprenorului, având o perioadă de garanție de 2 ani.  Din studiile puse la dispoziție în timpul licitației, structura de rezistență a podului nu este afectată.

Antreprenorul este obligat să îsi facă propriile studii și să asigure desfășurarea circulației rutiere în condiții de siguranță pe parcursul derulării contractului.

Până la începerea lucrărilor în luna martie 2015, CNADNR SA execută lucrări de reparații, ca masură provizorie de asigurare a desfășurării în condiții de siguranță a traficului rutier.

635 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*