Breaking news

S-au făcut stăpâni pe Guvernul României. După Iohannis, și Cioloș spune ”Guvernul meu”

loading...

În România, nemții și tehnocrații au un simț pronunțat, ba chiar foarte dezvoltat al proprietății instituțiilor statului. După ce Klaus Iohannis ne-a anunțat că vrea ”Guvernul meu”, actualul prim ministru al României spune și el ”Guvernul meu”.

iohannis - ciolosPrezent joi la Berlin, în cadrul unei vizite oficiale în capitala Germaniei unde s-a văzut cu cancelarul Angela Merkel, Dacian Cioloș s-a exprimat în cadrul conferinței de presă comune cu omologul german, cu sintagma ”Guvernul meu”.

Cu ocazia acestei vizite am discutat despre prioritățile pe care guvernul meu le are pentru acest an, care se concentrează în primul rând pe o reformă și o eficientizare administrativă, pe o viziune a dezvoltării economice pe termen lung și pe o predictibilitate atât din punct de vedere legislativă, cât și din punct de vedere fiscal și financiară, ceea ce împreună cu ritmul ridicat de creștere economică constituie noi oportunități pentru investiții germane în România și am discutat și despre aceste oportunități. Intenția mea este să revin în Germani, în primăvară cu o vizită mai aplicată, în anumite landuri pentru a stimula această cooperare economică între Germania și România”, a spus Dacian Cioloș în cadrul conferinței de presă comune susținută cu Angela Merkel.

Însă presa română a ”omis” această exprimare a la Iohannis, a domnului tehnocrat prim ministru care acum ne anunță pe noi românii că și el are guvernul său.

Dacă Iohannis are ”Guvernul meu”, Cioloș are ”Guvernul meu”, românii când vor avea „Guvernul lor”.

Guvernul este una dintre cele mai importante instituții ale statului român alături de Parlament și Președinte. Drept urmare, Guvernul poate fi doar al României, al românilor, al poporului român și nicidecum al unei persoane, fie ea și președinte sau premier.

Însă exprimarea gen ”Guvernul meu” trădează modul de gândire a celor doi oameni care acum conduc România. Au ceva al lor, s-au făcut stăpâni pe Guvernul României.

În rest, domnul premier cu tot cu „guvernul meu” s-a plimbat degeaba la Berlin. Merkel a zis pas aderării României la spațiul Schengen.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata