Breaking news

S-a împușcat sau nu, Adrian Năstase?!

loading...

Continuă suspiciunile cu privire la tentativa de sinucidere a fostului premier Adrian Năstase.

La cinci zile de la condamnarea lui Năstase la închisoare și de la momentul în care s-a anunțat că fostul premier s-a împușcat, continuă să apară foarte multe semne de întrebare.

Secretomania familiei Năstase și a autorităților cu privire la ce s-a întâmplat miercuri seară în casa din Zambaccian dă naștere unui șir lung de întrebări, unele dintre ele justificate și pertinente.

Din noianul de întrebări care s-au iscat în urma incidentului cu Adrian Năstase, ne oprim la următoarele cinci.

1. De ce polițiștii care au venit să-l ridice pe Năstase au stat aproximativ o oră în casa acestuia?

Doi reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei au ajuns la casa lui Năstase din Strada Zambaccian miercuri seară la ora 22.42. În jurul orei 23,25 s-a anunțat că Năstase s-a împușcat.

Intevine întrebara logică: de ce au stat atât de mult polițiștii în casa lui Năstase, când în mod normal în doar câteva minute trebuiau să-l scoată cu cătușe la mâini și să-l ducă la închisoare?

2. Dacă s-a împușcat cu un revolver marca Smith and Wesson de claibrul 9 mm, de ce împușcătura nu a auzit-o nimeni, nici măcasr unul dintre cei peste 40 de jurnaliști prezenți în fața casei lui Năstase?

Procurorul Valentin Şelaru, cel care a coordonat ancheta la casa lui Năstase după ce acesta s-a împușcat, a confirmat faptul că fostul premier a vrut să se sinucidă folosind un revolver marca Smith and Wesson.

Potrivit specialiștilor, viteza pe care o atinge un glonţ tras cu un revolver modelul “Smith & Wesson”, calibrul 9 mm, variază între 234 şi 340 metri/secundă. Specialiștii susțin(fapt dovedit și de video din știre), că în momentul în care se trace cu acest revolver se produce un zgomot extrem de puternic, ce poate fi auzit și de la câteva sute de metri. Atunci cum se face că niciunul dintre jurnaliștii din fața casei lui Năstase nu au auzit împușcătura?

3. Cum de Năstase a nimerit fix gâtul și glonțul a trevut la 2 mm de carotidă și a ieșit prin umăr, din moment ce reculul revolverului în momentul tragerii este foarte puternic?

Potrivit materialului vidideo prin care se prezită ce poate face revolverul, se poate vedea clar câtă forță are acesta în momentul unei trageri. Cum de Năstase, în momentul în care se presupune că s-a împușcat a scăpat doar cu o rană prdusă de glonz în zona gâtului și umărului? Cum de rănile nu au fost mai mari și nu au afectat și fața? Specialițtii susțin că dacă s-ar fi împușcat cu un astfel de revolver, suflul produs de revolver, i-ar fi făcut praf gâtul.

4. De ce Năstase nu s-a împușcat imediat după aflarea sentinței judecătorilor de la Înalta Curte?

Înalta Curte a anunțat verdictul în cazul Năstase în jurul orei 18.30. Fostul premier a încercat să se sinucidă în jurul orei 23,25. Adică după circa cinci ore. Ce a făcut Năstase în tot acest timp și de ce nu s-a sinucis înainte ca poliția să vină și să-l ridice cu mandatul? De ce a așteptat să facă acest gest chiar cu polițiștii în casă?

5. De ce când a fost scos cu targa din casă și băgat în salvare, nu avea nicio perfuzie și de ce a fost operat a doua zi?

Chiar și în caz de leșin, medicii aplică procedura de perfuzare a pacientului cu asigurarea unui port venos pentru a scurta intervenția în caz de necesitate. Năstase a fost scos din casă pe targă, fără perfuzie și doar cu un fular în jurul gâtului. Dacă glonțul a trecut la 2 mm de carotidă și a produs cel puțin două plăgi, una la locul de pătrundere a glonțului și alta la ieșirea din corp? De ce s-a amânat abia până joi dimineață la ora 10.00? Dacă nu a fost o urgență medială operația și astfel viața nu îi era pusă în pericol, atunci de ce este ținut la Spitalul Floreasca și nu transferat la spitalul penitenciarului Rahova?

Potrivit informațiilor preliminare oferite pe surse de anchetatori, Năstase s-ar fi împușcat cu mâna stângă, el de fel fiind dreptaci. Cum să te împuști cu mâna stângă cu un revolver extrem de puternic și să scapi doar cu niște plăgi în zona gâtului care nu ți-au atins nici carotida, nici jugulara și nici esofagul?

În lipsa unor răspunsuri clare la aceste întrebări, planează suspiciunea că fie Năstase nu a apucat să se împuște pentru că l-a salvat polițiștul și doar s-a rănit la piele întrucât glonțul nu a intrat în corp, fie totul nu a fost decât o regie ieftină menită să tragă de timp ca fostul premier să nu intre nici în ruptul capului la închisoare.

Dacă medicii de la Floreasca decid azi că el nu poate fi transferat la spitalul penitenciar Rahova și derept urmare nu își începe detenția, iar Înalta Curte decide pe 5 iulie că este cazul să-i amâne executarea pedepsei cu cel mult trei luni de zile, timp în care avocații depun contestația în anulare a deciziei pe motiv că fapta s-a prescris, e clar că totul nu a fost decât o mare regie pusă în scenă de genialul Năstase.

Urmăriți cât de puternică este împușcătura cu acest revolver și comentați dacă Năstase s-a împușcat cu o astfel de armă.

loading...
3 Comentarii
  1. Liviu spune

    S-a impuscat . Nu este facatura !

  2. Stefan spune

    Este o mare regie, din pacate a fost scos in fata si un mare doctor ca totul sa para adevarat.

  3. Liviu spune

    Stefane nu este nici o regie !!! Chiar s-a impuscat nu mai pune botul la ce zic basistii !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata