Breaking news

Ruptură evidentă între Crin și Ponta din cauza numirii lui Koveși la DNA

loading...

Koveși pare să fi răcit definitiv relațiile între Crin Antonescu și Victor Ponta. Cei doi lideri ai USL continuă să se atace reciproc, în direct la tv.

antonescu si pontaDe când premierul a propus-o pe Laura Codruța Koveși la șefia DNA, Victor Ponta și Crin Antonescu au ieșit separat la declarații în fața presei și merg separat la emisiuni, unde se atacă reciproc.

În timp ce Antonescu spune că Băsescu își bate joc de Ponta, premierul atacă și spune că nimeni nu poate câștiga alegerile prezidențiale fără ajutorul PSD.

Semn clar că ruptura s-a produs iremediabil între cei doi. Luni seară, Crin Antonescu a fost invitat la emisiunea ”Subiectiv” de la Antena, unde a spus că încrederea în partenerul său, Victor Ponta, a fost zdruncinată.

Antonescu este  supărat pe tonul adoptat de premier care şi-a “îmblânzit” discursul la adresa preşedintelui Traian Băsescu, în timp ce acesta îşi bate joc de el.

Reproșându-i lui Victor Ponta nu doar numirea lui Kovesi la DNA, ci şi faptul că vorbeşte despre ceea ce s-a întâmplat la referendumul din vara trecută aproape în termenii folosiţi de preşedinte.

Mă deranjează pentru că nu mai există nici o circumstanţă atenuantă, s-a schimbat tonul şi s-a schimbat povestea. Premierul zice azi că nu au venit destui oameni, de asta a rămas Băsescu la putere. Păi, uităm că oamenii au venit mulţi, îngrozitor de mulţi pentru Traian Băsescu? Nu au venit niciodată atât de mulţi”, a declarat Crin Antonescu, luni seara, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Crin Antonescu a mai ținut să precizeze și faptul că: A ne face că uităm porţiuni din istorie şi a ne face că povestim pe tonul şi în termenii propagandei lui Traian Băsescu este chiar mai supărător decât faptul în sine care înseamnă un compromis politic. Ştiţi când sunt un om orgolios? Atunci când mă simt profund jignit să-l văd pe Traian Băsescu cum l-am văzut în ultima sa apariţie, bucuros, autoritar, sigur pe sine, bătându-şi joc de partenerul meu (Victor Ponta – n.r.), spunând că a fost alegerea să o pună pe Kovesi, că e mai bine aşa.

Victor Ponta i-a dat replica lui Antonescu, câteva minute mai târziu, în direct la România TV, la emisiunea ”Tonomatul lu Ciutacu”.

Victor Ponta a spus că nu a trădat nicio promisiune electorală a USL, dar a avertizat că fără PSD nimeni nu poate câştiga alegerile prezidenţiale din 2014.

”Din momentul în care am ocupat această poziţie, nu mi-am mai permis luxul de a avea orgolii. Mai am mândrie, orgolii nu”. Cea mai mare garanţie a USL a fost relaţia personală ireproşabilă cu Crin Antonescu. Nu m-aţi auzit o singură dată criticându-l public pe Crin Antonescu. Eu înţeleg ideea de echipă. Când te superi pe cineva, că şi eu m-am supărat de multe ori, spui aceste lucruri în particular”, a spus Ponta la “Tonomatul lu Ciutacu”, de la România TV.

Ponta a respins ferm acuzele potrivit cărora nu mai respectă angajamentele pe care şi le-a luat în campania electorală pentru parlamentare: Am fost acuzat de trădare, dar nu am trădat electoratul anti-Băsescu. Am fost acuzat de trădare atunci când l-am exclus din PSD pe Geoană şi s-a spus că eram vândut lui Băsescu ca să îi dau funcţia lui Blaga. A doua oară am fost acuzat de trădare după discursul la investirea guvernului MRU. A treia oară, în seara alegerilor, au spus că vreau să îi iau pe UDMR-işti la guvernare. Nu mă poate bănui nimeni că am ajuns un mare iubitor de Băsescu sau Băsescu iubitor de mine.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata