Breaking news

Roşia Montană inclusă în patrimoniul UNESCO

loading...

rosiamontanaCel puţin asta intenţionează Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

La dezbaterea organizată azi la Bucureşti de către Fundaţia Soros România, a participat consilierul personal al ministrului de resort Kelemen Hunor, domnul Csilla Hegedus.

“Ministerul Culturii analizează acum includerea regiunii Roşia Montană pe lista tentativă a României. Modalitatea de includere în patrimoniul mondial este acum analizată de specialiştii ministerului. În acest an vom lua o decizie”, a precizat Csilla Hegedus.

La rândul său, vicepreşedintele companiei interesată de exploatarea resurselor minerale din zonă, Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), a declarat astăzi, pentru NewsIn, că nu comentează aceste declaraţii. “Noi nu comentăm o iniţiativă a unei autorităţi publice. Credem că e normal ca, atunci când se face evaluarea, să fie consultaţi şi implicaţi în scrierea dosarului şi specialiştii care au efectuat cercetarea de acolo. De exemplu, aceştia nu au fost azi invitaţi la această dezbatere, ceea ce nu e tocmai ok”, a precizat vicepreşedintele Adrian Gligor.

Roşia Montană este situată în nord-vestul ţării, la 70 km de Alba Iulia, în judeţul Alba, şi adăposteşte cel mai mare zăcământ de aur din Europa.

Lista patrimoniului UNESCO din România include monumente precum bisericile pictate din nordul Moldovei, bisericile de lemn din Maramureş, Mănăstirea Horezu, Cetatea Sighişoarei, fortăreţele dacice din Munţii Orăştiei, Delta Dunării, etc.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata