Breaking news

Românii se consideră patrioți și spun că Ziua națională e o sărbătoare importantă

loading...

În prag de aniversare a 95 de ani de la Marea Unire, 87% dintre români spun că Ziua națională a României este o sărbătoare importantă pentru familia lor.

romani patriotiÎn prag de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES a măsurat percepția publică legată  de sărbătoarea națională a românilor, dar și cu privire la alte teme  aflate în dezbaterea publică în săptămâna 25-29 noiembrie 2013.

87% dintre respondenți spun că Ziua națională a României este o sărbătoare importantă pentru familia lor. În timp ce 77% dintre cei chestionați cred că 1 decembrie este data  potrivită pentru a marca Ziua României, 11% sunt de părere că ziua   națională ar trebui sărbătorită în 24 ianuarie, iar 6% indică data de 23  august.

Ziua națională se sărbătorește în principal cu familia și/sau  prietenii (68%), la evenimentele care au loc în localitățile din țară  (38%), prin arborarea steagului României (30%). Un sfert dintre participanții la studio spun că de ziua națională obișnuiesc să plece în  excursii.

Deși 85% dintre respondenți se declară patrioți, doar 58% dintre cei  chestionați consider că patriotismul este o valoare actuală.

Sondajul a fost realizat pe 29 noiembrie, pe un eșantion multi-stratificat, de 1.132 indivizi de 18 ani și peste, reprezentativ la nivel național, având o eroare maximă tolerată de ± 3 %.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata