Breaking news

Românii pot primi vouchere de vacanţă, în limita a 6 salarii medii pe economie

loading...

Vești bune pentru românii care sunt angajați atât la stat cât și la privat. A fost promulgată legea prin care angajatorii pot oferi angajaților vouchere de vacanță.

voucher vacantaAngajații de la stat vor primi în mod obligatoriu, vouchere de vacanță, în limita a maxim 6 salarii pe economie, însă vor putea să le utilizeze doar în concediile din România.

În schimb, privații nu sunt obligați să ofere tichete de vacanță angajaților. Însă, dacă vor să își răsfețe angajații, le pot da vouchere de vacanță tot în limita a 6 salarii medii pe economie.

Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea privind acordarea voucherelor pentru vacanţă, care prevede ca angajaţii, din sistemul public şi din sistemul privat, să primească vouchere de vacanţă.

Angajaţii din sistemul privat pot beneficia de vouchere de vacanţă sau de primă de vacanţă, pe care angajatorul le acordă în urma negocierii, iar în sistemul public, în urma unui amendament adoptat, vor beneficia doar de vouchere de vacanţă nu şi de bani sau prime de vacanţă.

Vouchere de vacanţă vor fi folosite doar în turismul românesc.

Emiterea voucherelor de vacanţă se va face pe suport electronic. Cele care sunt tipărite în suport electronic, cât şi cele pe suport de hărtie, vor fi utilizate doar în unităţi turistice autorizate de Auoritatea Naţională pentru Turism.

Acest sistem de vouchere de vacanţă păstrează facilităţile fiscale oferite angajatorilor, sunt deductibile şi scutite de la plata contribuţiilor şi taxelor salariale.

Acordarea voucherelor de vacanţă pentru bugetari este obligatorie, a declarat, pe 3 iunie, ministrul Economiei, Mihai Tudose, după adoptarea ordonanţei privind vouchere de vacanţă, arătând că prevederile vor intra în vigoare în 30 de zile de la promulgare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata