Breaking news

Românii nu mai primesc subvenții, factura la încălzire va exploda din toamnă

loading...

Pe lângă salarii și pensii tăiate, ”Primul ministru” Băsescu a anunțat că toate subvențiile date de stat către populație vor fi tăiate.

caloriferBucureștenii vor simți din plin lipsa subvențiilor, astfel factura la întreținere va fi suportată integral de majoritatea cetățenilor, ceea ce va duce la facturi enorme imposibil de plătit de majoritatea.  Lui Băsescu i s-a părut inechitabil că indiferent de lefuri, toţi bucureştenii care stau în case încălzite prin sistemul centralizat să primească acelaşi cuantum al subvenţiei. Pentru cei cu venituri mari, nu a spus cât de mari, subvenţia va fi tăiată.

Drept urmare Sorin Oprescu, a anunţat că nu vor mai beneficia de subvenţii decât pensionarii şi cei cu salarii foarte mici. Edilul Capitalei a declarat că municipalitatea analizează de acum două luni plata diferenţiată, în funcţie de venituri, a apei calde şi căldurii. Acesta a spus că circa 50% dintre bucureşteni vor avea nevoie în continuare de sprijin la plata facturilor. În prezent, bucureştenii plătesc pentru o gigacalorie 119 lei, restul de până la 300 de lei fiind suportat de primărie. Cei care îşi permit să plătească preţul întreg, vor fi identificaţi în urma unor calcule.

După anularea subvenţilor factura la apa caldă și la căldură va ajunge la 4.500 de lei pe an sau 375 de lei pe lună.  Nu vom plăti în fiecare lună 375 de lei, acesta fiind o medie. Practic în lunile de vară factura va fi undeva la 200-250 de lei, iar în lunile de iarnă la 500-550 de lei. În acest preţ intră doar apa caldă şi căldura. Pentru că pe lângă aceste costuri în factura pentru întreţinerea apartamentului mai intră şi altele precum apa rece, gunoiul, plata administratorului, lumina de pe holuri, întreţinerea liftului, etc. Deci dragi români să trăiți bine.


loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata