Breaking news

Românii morți în accidentul de autocar din Muntenegru, repatriați cu un avion militar

loading...

Un avion militar din România a aterizat în această dimineață la Podgorita, având la bord echipe medicale și consulare, care să asigure asistență românilor implicați în accidentul de autocar din Muntenegru.

avion militar muntenegruMinisterul Afacerilor Externe a activat o celulă de criză, ca urmare a tragediei românești din Muntenegru, soldată cu 18 morți și 29 de răniți. Ponta a trimis de urgență un avion militar la Podgorita la bordul căruia se află și medicul Raed Arafat.

Din dispoziţia Primului ministru al României, un avion militar al Ministerul Apărării Naţionale şi având la bord personal medical specializat, precum şi o echipă consulară mobilă din Ministerul Afacerilor Externe s-a deplasat la Podgorica. La bordul avionului se află şi doctorul Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii„, se precizează în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Ambasadorul României la Podgorita se află la spitalul în care au fost internaţi pasagerii răniţi în accident, pentru evaluarea situatiei. Autorităţile locale s-au implicat la cel mai înalt nivel pentru acordarea sprijinului necesar.

Consulul României la Tirana s-a deplasat spre Muntenegru, pentru a sprijini membrii misiunii diplomatice, în acest caz.

Pentru a veni în sprijinul familiilor victimelor accidentului, Celula de criză a pus la dispoziţie două linii telefonice, în regim de permanenţă: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate – 0214311259.

Liniile telefonice sunt valabile pe toată durata activării acestei Celule de criză.

În această dimineaţă, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a contactat  telefonic pe vicepremierul şi ministrul afacerilor externe muntenegrean, Igor Lukšić, în legătură cu tragicul accident petrecut la data de 23 iunie, în Muntenegru, soldat cu victime cetăţeni români morţi şi răniţi.

Ministrul Titus Corlăţean l-a informat pe omologul său muntenegrean că a luat decizia anulării participării la CAE şi CAG de la Luxemburg şi că urmează să efectueze de urgenţă deplasarea de la Luxemburg la Podgorica, pentru a coordona de la faţa locului activităţile întreprinse de echipa operativă din România, în cooperare cu autorităţile locale, pentru asistenţa victimelor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata