Breaking news

Românii își aleg centrala termică în funcție de preț și nu de eficiența acesteia

loading...

Când vine vorba de modalitatea de încălzire a locuințelor, 80% dintre români optează pentru centrale termice. Însă greșesc foarte mult atunci când vine vorba criteriile de care țin cont când vine vorba de alegerea centralei termice.

centrale termice apartamentConform unui studiu realizat de o companie de profil, românii îşi aleg centrala termică după un sistem de criterii total greșit. Și pentru că se uită la bani, în speranța că investiția îi va costa cât mai puțin, 37% dintre români au ca prim criteriu de selecție a centralei termice, prețul acesteia.

În timp ce doar 23% dintre români își aleg centrala termică în funcție de eficienţă, randament, consum și marcă. Și doar 11% aleg centrala în funcție de perioada de garanţie şi post-garanţie.

Specialiștii recomandă românii care vor să își doteze locuința cu centrale termice, să țină cont de următoarele criterii: capacitate, randament, eficienţă şi consum, siguranţa în exploatare, sistemul de informare şi de diagnoză, perioada de garanţie şi post garanţie.

Trebuie făcută o analiză corectă a necesarului de încălzire a locuinţei ţinând cont de gradul de izolare, suprafaţa şi volumul spaţiului ce urmează a fi încălzit cât și de numărul de consumatori de apă caldă menajeră.

Puterea centralei termice este determinată de această analiză și astfel randamentul să fie foarte bun iar furnizarea apei calde și a căldurii să fie eficientă.

Siguranţa în exploatare pentru o evacuare corespunzătoare a gazelor arse sau protecţia la îngheţ şi la lipsa apei din instalaţie, este iar un criteriu de care trebuie să țineți cont când vă cumpărați o centrală.

Aproximativ 40% dintre românii care vor să-și cumpere o centrală termică, se documentează în prealabil și doar 10% se informează la raft.

Poți să reduci consumul de gaz și să crești randamentul centralei, montând la aceasta puffere. Acesta este un rezervor de de acumulare a apei calde furnizată de sistemele de încălzire centrală pe combustibil fluid sau solid, sisteme de încălzire solară, pompe de căldură, etc.

Principalul rol al pufferului este de acumulare a energiei termice produsă în exces de centrală şi eliberarea ei doar atunci când este nevoie. În plus, pufferul  prelungeşte durata de viaţă a întregului sistem de încălzire.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata