Breaking news

Românii care au furat tablourile din Olanda, trimiși în judecată în stare de arest preventiv

loading...

Procurorii DIICOT au trimis în judecată pe românii implicați în furtul tablourilor dintr-un Muzeu din Olanda. Prejudiciul estimat de anchetatori fiind de peste 18 milioane euro.

diicotDogaru Radu, Procop Adrian ( în lipsă), Darie Eugen, Bitu Alexandru Mihai, Dogaru Olga şi Condrat Petre – ultimul în stare de libertate, au fost trimiși azi în judecată.

Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii Dogaru Radu şi Procop Adrian, cu sprijinul inculpatului Darie Eugen, au constituit o grupare infracţională în scopul săvârşirii infracţiunii de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, constând în aceea că, la data de 15/16.10.2012,  pe timp de noapte şi prin efracţie, au sustras  un număr de şapte opere de artă ( picturi în ulei și acuarele), fapte prev. de art. 8 din Legea 39/2003 rap. la art. 323 alin. 1 şi 2 din c.p.  şi  art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 literele a, g şi i, alin. 2 litera a şi alin. 4 din C.p – respectiv în forma complicităţii pentru inculpatul Darie Eugen”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Tablourile, intitulate „Tete d´Arlequin” de Pablo Picasso, „La Lisseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, „Waterloo Bridge” şi „Charing Cross Bridge” de Claude Monet, „Femme devant une fenetre ouverte dite la fiancee” de Paul Gauguin, „Autoportrait” de Meyer de Haan şi „Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud erau expuse într-un muzeu din Rotterdam, Olanda.

Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională este estimată la suma de 18 milioane de Euro.

Bitu Alexandru Mihai este acuzat că a aderat la grupul infracţional şi i-a sprijinit pe Dogaru Radu, Darie Eugen și Procop Adrian, ajutându-i în încercarea de a valorifica bunurile sustrase şi a intermediat comercializarea operelor de artă.

Condrat Petre este acuzat de tăinuire, el a înlesnit inculpaților Dogaru Radu și Darie Eugen valorificarea a două dintre operele de artă, cunoscând că acestea provin din săvârșirea unei infracțiuni.

Dogaru Olga a aderat și sprijinit grupul infracţional şi a transportat şi ascuns bunurile sustrase de către inculpaţi.

Dosarul a fost trimis de DIICOT, spre competentă soluţionare, Judecatoriei Sector 3 Bucureşti.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata