Breaking news

România va găzdui în 2018, Olimpiada Internaţională de Matematică

loading...

Olimpiada Internațională de Matematică din anul 2018, va fi găzduită de România. Este pentru a șasea oară când țara noastră găzduiește competiția. 

medalii elevi olimpiadaConsiliul Consultativ al Olimpiadei Internaţionale de Matematică a încredinţat României organizarea ediţiei din anul 2018 a celei mai prestigioase competiţii pentru elevi din domeniul ştiinţelor matematice.

Va fi pentru a şasea oară când ţara noastră organizează acest concurs, după ediţiile din anii 1959 (Braşov), 1960 (Sinaia), 1969, 1978 şi 1999 (toate trei, la Bucureşti).

România are o lungă tradiţie în organizarea Olimpiadei Internaţionale de Matematică, ţara noastră găzduind, în 1959, prima ediţie.

De asemenea, România se numără printre fondatorii competiţiei, alături de Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia, fosta Republica Democrată Germană, Ungaria şi fosta URSS. România şi Bulgaria deţin şi recordul de prezenţe (54), participând practic la toate ediţiile olimpiadei.

Palmaresul participării ţării noastre la această olimpiadă este remarcabil: 269 de medalii (73 de medalii de aur, 124 de medalii de argint, 96 de medalii de bronz şi 3 menţiuni).

La a 54-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 18-27 iulie, în Columbia, elevii români au cucerit şase medalii: trei medalii de argint şi trei de bronz.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata