Breaking news

România:taxă pe timp, ploaie și liniște

loading...

România a devenit patria taxelor aberante. Suntem pe primul loc în Europa la numărul de taxe și impozite, conform unui raport al Băcii Mondiale, transimte realitatea.net

Bani-lei-romanesti-webÎn funcție de județul unde locuiesc, românii au ajuns să plătească taxe aberate. Astfel în Prahova, patronii plătesc  o taxă pe orar, adică 200 de lei pentru orarul de activitate. În Constanţa şi Mamaia, nu timpul, ci zgomotul este scump. Firmele plătesc taxa pe linişte. Suma poate ajunge până la 1.000 de lei pe an pentru unităţile de agrement şi depăşeşte 16.000 de lei în cazul spaţiilor comerciale. Nici măcar apa de ploaie nu mai este gratuită. E o apă scumpă, pentru că românii plătesc pentru aceasta. Şi cu cât plouă mai mult, cu atât e factura mai mare. Reprezentanţii regiilor de gospodărire spun că prin taxa pe apa meteorică cetăţenii plătesc faptul că apa, odată ajunsă pe sol, este preluată prin sistemul de canalizare al oraşului. Autorităţile susţin că fără achitarea unei astfel de taxe, străzile oraşelor s-ar umple de bălţi după fiecare ploaie, ceea ce se şi întâmplă, chiar dacă cetăţenii plătesc taxa. Lista taxelor aberante continuă cu cea plătită pentru cai. Cei care deţin astfel de animale plătesc anual o taxă de 5 lei pentru fiecare cal, iar banii sunt viraţi în conturile Autorităţii Hipice Naţionale.  Nici nu-i de mirare că românii au ajuns să plătească astfel de biruri.

loading...
1 Comentariu
  1. bogdanawo spune

    Băi relitatea, alo! Alo! Cumva, taxele astea nu-s stabilite de consiliile locale? 😀
    Mno, oare cine-i tartor în Constanţa? Nu cumva un pesedeu pe ai cărui bani îi luaţi voi ca să păpaţi căcatul ăsta ieftin peste tot?
    Sclavi împuţiţi, mă, asta sunteţi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata