Breaking news

România stinge lumina și în 2013 în cadrul proiectului Earth Hour

loading...

În această seară în intervalul orar 20.30-21.30 românii sunt invitați să stingă lumina alăturându-se astfel campaniei mondiale Earth Hour.

ora pamantului 2013Ora Pământului va fi sărbătorită în 43 de oraşe din ţară, Timişoara fiind capitala evenimentului şi găzduind mai multe manifestări, în timp ce Castelul Peleş este pregătit să stingă, cu aceeaşi ocazie, peste 3.000 de becuri.

Campania de protejare a planetei continuă și în acest an prin campania Earth Hour, prin care locuitorii planetei sunt invitați să stingă lumina timp de o oră.

Campania ”Earth Hour” a început în anul 2007, când autoritățile și locuitorii orașului Sydney au luat poziție față de amenințarea pe care o reprezintă pentru planeta noastră încălzirea globală. Pe 31 Martie 2007, la ora 20.00, clădiri emblematice din Sydney și-au stins luminile.

În Bucureşti, se vor stinge luminile, printre altele, la Parlament, Guvern, Ministerul Mediului, Palatul CFR, Primăria Capitalei, Biblioteca Centrală Universitară, Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Italian, Centrul Ceh, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă al României (Palatul Regal), Muzeul Naţional “Grigore Antipa”, Muzeul Naţional de Istorie, Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, Monumentul Aviatorilor şi Arcul de Triumf. De asemenea, în Facultatea de Geografie a Universităţii Bucureşti, vor fi puse lumânări la toate ferestrele.La Timişoara, capitala Earth Hour 2013, vor fi organizate toată seara diferite manifestări, de la un spectacol al Teatrului pentru Copii şi Tineret “Merlin”, concerte cu fanfara Big Band, Romanian Brass Society, Ansamblul de Clopoţei “Hosana” din Oradea, trupa de percuţie Splash şi interpreta Dalma Kovacs, la jonglerii cu foc, realizate de trupa Shadows, şi lansări de lampioane. Iluminatul public va fi întrerupt în zona centrală, în Piaţa Operei şi Piaţa Unirii, precum şi în parcurile Alpinet, Central şi Justiţiei. La ora 20.30, când vor fi stinse luminile, va avea loc intrarea cu torţe a militarilor de la Garnizoana Militară, în Piaţa Operei. Ideea de capitală Earth Hour a fost introdusă anul trecut, când Bistriţa a fost oraşul ales, prin concurs, să poarte acest titlu.

Astfel, pentru a marca „Ora pământului 2012”, astăzi între orele 20:30 și 21:30, la ministere vor fi stinse luminile exterioare și interioare și vor fi deconectate echipamentele electronice care nu sunt esențiale funcționării.

Proiectul Ora Pământului a fost lansat de World Wide Fund for Nature (WWF) în 2007, în Australia. În acel an, expresia la ordinea zilei a fost “stinge lumina pentru binele planetei”, iar scopul acţiunii a vizat conversia către energiile regenerabile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata