Breaking news

România se află sub cod galben de caniculă

loading...

Meteorologii au emis o nouă avertizare meteo de cond galben de caniculă valabilă pentru toată țara. Avertizarea meteo intră în vigoare de  joi până sâmbătă inclusiv, cu temperaturi de peste 35 de grade, în special în sud şi est, şi un indice de confort termic ITU ce va depăşi pragul critic de 80.

canicula_toata_taraVreme caniculară, cu temperaturi ridicate şi indice de confort termic peste pragul critic, va fi şi în după-amiaza zilei de miercuri, local în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice (averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină) se vor manifesta doar pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal şi de munte, mai precizează ANM.

Meteorologii avertizează părinţii să nu îşi plimbe bebeluşii în cărucioare în aceste zile, deoarece temperatura de la sol este mult mai mare.

Apa Mării Negre a ajuns la temperaturi record de 30 de grade. Potrivit meteorologilor de la Centrul Regional Dobrogea au declarat că este o premieră, deoarece apa mării nu a mai atins niciodată valori 29 – 30 de grade Celsius.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata