Breaking news

România, retrocedată cu acte false, samsarilor de terenuri

loading...

Mii de hectare de teren sunt retrocedate samsarilor și falșilor proprietari, prin intermediul unor acte false și cu complicitatea mai multor funcționari publici.

teren agricol romaniaRetrocedările abuzive din Ardeal și Banat au atras atenția DNA, după mai multe relatări ale presei naționale. Cazul satului Nădaș din județul Arad, este cunoscut în toată țara. Azi, DNA l-a reținut pe Marin Daniel Bran, pe motiv că  făcea trafic de influență la Autoritatea de Restituire a Proprietăților.

În cursul lunii aprilie – mai 2013, inculpatul Bran Daniel-Marin a pretins şi primit de la o persoană, titular al unui drept litigios, suma de 500.000 euro, lăsându-o să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Autorităţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor (A.N.R.P.) pe care-i poate determina să facă acte care intră în atribuţiile lor de serviciu, în legătură cu restituirea dreptului litigios în valoare de 5.213.222 euro obţinut în baza unei sentinţei civile pronunțate de o instanță de judecată. Inculpatul Bran Daniel-Marin a primit de la titularul dreptului litigios suma de 500.000 euro din totalul de 5.213.222 euro, bani obţinuţi ca urmare a executării silite a Autorităţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor în cursul lunii mai 2013. Suma de 500.000 euro pretinsă a fost disimulată prin întocmirea în fals a unui înscris sub semnătură privată intitulat „Contract de împrumut” întocmit pentru suma de 2.200.000 lei, între cumpărătorul de influență şi o rudă a inculpatului Bran Daniel – Marin. Pentru a ascunde originea ilicită a banilor, din suma de 500.000 euro, inculpatul Bran Daniel Marin a cumpărat în cursul lunii iunie 2013, pe numele soţiei, un autoturism de lux în valoare de 45.000 euro”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Azi, procurorii au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat, la data de 12 decembrie 2013, la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata