Breaking news

România, paralizată de ninsori la prima zăpadă pe 2017. Drumuri și școli închise de nămeți

loading...

Peste 4.600 pompieri cu aproximativ 2.900 utilaje și mijloace tehnice au desfășurat misiuni în sprijinul populației și autorităților locale, în urma cărora peste 500 de persoane au fost salvate.

pompieri-nametiMisiunile pompierilor în județele afectate de ninsori vor continua și pe timpul nopții, iar eforturile salvatorilor rămân concentrate pe salvarea vieții și înlăturarea urmărilor fenomenelor meteorologice produse.

La acest moment Autostrada A2 și 54 sectoare de drum naționale rămân preventiv închise circulației, măsură dispusă pentru evitarea blocajelor sau înregistrarea situațiilor de urgență pentru participanții la trafic.

De asemenea, toate drumurile naționale de pe raza județelor Călărași, Ialomița, Constanța, Brăila și Tulcea rămân închise.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, la nivel național s-au înregistrat avarii la rețeaua de alimentare cu energie electrică, fiind afectate 252 de localități

În tot cursul zilei, echipajele specializate au desfășurat activități în teren pentru remedierea situațiilor apărute, misiuni care vor continua până la reconectarea tuturor abonaților.

Misiunile pompierilor salvatori vor continua pe toată durata nopții, fiind prioritare cele destinate salvării persoanelor, acordării asistenței medicale de urgență și sprijinului autorităților administrației publice locale. Astfel, militarii vor participa la acțiuni pentru deschiderea succesivă a drumurilor blocate de viscol, refacerea utilităților publice afectate și salvarea persoanelor fără adăpost.

Transportul persoanelor surprinse de viscol pe A2

Două autocamioane de intervenție și o ambulanță SMURD au preluat persoanele cazate peste noapte la Dragalina și Lehliu. Aceștia sunt duși în zonele unde și-au părăsit în cursul zilei de ieri autovehiculele, urmând să continue deplasarea spre destinațiile alese.

Transportul persoanelor se efectuează în condiții de iarnă, însă în deplină siguranță pentru ocupanți. Autospecialele ISU, cu capacitate de trecere mărită, sunt destinate intervențiilor în situații de urgență.

Ministerul Educației Naționale solicită inspectoratelor școlare județene să monitorizeze situația unităților de învățământ din județele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, astfel încât deciziile privind suspendarea cursurilor să fie luate la nivel local cu maximă operativitate.

Până în acest moment, hotărâri în acest sens au fost luate în Capitală și în județul Ilfov, unde autorităţile locale împreună cu inspectoratele școlare au stabilit suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ în zilele de luni, 9 ianuarie și marți, 10 ianuarie. Precizăm că eventualele decizii similare trebuie să ţină cont de evoluţia vremii şi de siguranţa elevilor şi a profesorilor, precum şi de asigurarea condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs. Inspectoratele şcolare judeţene vor colabora cu autoritățile locale și vor informa părinţii, elevii şi cadrele didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziţie, cu privire la susținerea sau suspendarea procesului didactic în perioada imediat următoare. În învățământul superior, întreruperea temporară a activităţii rămâne exclusiv la latitudinea conducerilor universităților, în virtutea autonomiei universitare. Ministerul Educaţiei Naţionale recomandă tuturor studenţilor să consulte paginile web ale universităților în care studiază pentru a obține informațiile necesare”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Educației, remis exclusivNEWS.ro.

zapada-pompieri

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata