Breaking news

România cumpărată la hectar de străini. UE dă liber la achiziția de pământ românesc

loading...

Străinii ne pot cumpăra țara la hectar. Așa a decis Uniunea Europeană care a respins proiectul României privind limitarea achiziției de teren de către persoanele fizice.

teren agricol romaniaDe la 1 ianuarie 2014, România este de vânzare la hectar. Și asta grație tratatului de aderare la UE, negociat de Guvernul Năstase și Tăriceanu.

Toți străini care au bani și vor să se facă moșieri în România, pot cumpăra fără limită terenuri.

Uniunea Europeană a respins vineri, proiectul autorităților române privind limitarea achiziției de teren agricol, de către persoanele fizice la 100 de hectare.

UE a respins și crearea unei instituții care să intervină în relația dintre cumpărător și vânzător și să avizeze prețul și tranzacția.

Prin acest proiect de lege, Ministerul Agriculturii a dorit să oprească avântul străinilor care vor să achiziționeze pământ pentru agricultură, după liberalizarea pieței, care va avea loc la 1 ianuarie 2014.

Oficialii europeni nu sunt de acord nici cu obligația de a avea cinci ani experiență de profil pentru cei care fac investiții în agricultură.

Drept urmare, străinii au liber la cumpărat pământ românesc. Ținând cont de faptul că prețul terenurilor este cel mai mic din UE, este de așteptat ca în câțiva ani, România să fie cumpărată în procent destul de mare de italieni, francezi, nemți și danezi.

La ora actuală, străinii pot cumpăra teren în România doar dacă înființează o firmă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata