Breaking news

România colectează eficient deşeurile

loading...

deseuriCel puţin aşa  a declarat Ministrul Mediului, Borbely Laszlo. Acesta susţine că România s-a încradat cerinţelor impuse de Uniunea Europeană.

“Am aflat date foarte interesante în legătură cu colectarea selectivă a deşeurilor. Stăm destul de bine la colectarea pet-urilor. Avem parametri europeni de 45% pentru anul 2009 şi am adunat 55%.”

Ministrul Mediului a mai adăugat că doreşte să înceapă un program de dotare a oraşelor cu containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

“Producătorii sunt foarte interesaţi de astfel de ambalaje (materiale reciclabile).Ei susţin acest sistem şi vom porni cât de curând o reţea naţională de containere tipizate în toate oraşele, care vor asigura o adunare selectivă a acestor deşeuri”.

Colectarea selectiva a deşeurilor este soluţia la îndemâna tuturor şi presupune depozitarea deşeurilor în locuri special amenajate în vederea reciclării. Conform HG 621/ 2006,  instituţiile publice, asociaţiile, fundaţiile, persoanele fizice sunt obligate să colecteze selectiv deşeurile de ambalaje în containere diferite, inscripţionate în mod corespunzător şi amplasate în locuri speciale accesibile cetăţenilor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata