Breaking news

Român despăgubit la CEDO

loading...

Un român a fost despăgubit la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru că a fost obligat să poarte haine de deţinut, despre care CEDO crede că i-a afectat prezumţia de nevinovăţie.

CEDORomânia este condamnată să plătească daune de 12.800 de euro pentru că a obligat un arestat preventiv să poarte haine de deţinut. Dan Jiga, fost director general în Ministerul Agriculturii şi fost consilier al ministrului Ioan Avram Mureşan, a reclamat la CEDO condiţiile de detenţie şi perioada lungă de arest preventiv, dar şi faptul că, în timpul procesului, a fost obligat să poarte haine de deţinut.

Curtea a a stabilit că arestul preventiv de 11 luni a fost prea lung şi că hainele de deţinut i-au afectat acuzatului prezumţia de nevinovăţie.

În consecinţă, statul român trebuie să îi plătească lui Jiga pe lângă cei 12.800 de euro, daune morale, şi 2.500 de euro, cheltuieli de judecată.

Ulterior, Jiga a fost condamnat definitiv într-un proces de corupţie. Procurorii au demonstrat, în instanţă, că Jiga ar fi primit bani pentru a favoriza o firmă într-o licitaţie a ministerului Agriculturii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata