Breaking news

Român amendat de poliție la Sfântu Gheorghe pentru că a arborat steagul României de Ziua Națională

loading...

Un român a fost amendat de poliția din Sfântu Gheorghe pentru că pe 1 decembrie și-a permis să arboreze în oraș steagul României.

elevi romani tricolorRomânul a fost amendat de un polițist ungur, la 11 zile de la Ziua Națională a României, pentru că și-a permis să fluture drapelul tricolor și că a strigat ”La Mulți Ani România” pe o scenă amplasată în centrul orașului Sfântu Gheorghe.

În data de 1 decembrie 2013, de Ziua Națională a României, românul stabilit în comuna Dobârlău, jud. Covasna, se afla împreună cu familia în centrul municipiului Sfântu Gheorghe. În jurul orei 19:00, acesta s-a urcat singur pe scena amplasată în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, cu drapelul României în mână, și s-a adresat mulțimii din fața scenei de la microfonul amplasat pe scenă.

I.V. a scandat ”La mulți ani, România!” și a început să cânte ”Treceți batalioane române Carpații”, moment în care a fost imediat bruscat de către angajați ai Poliției Locale din Sfântu Gheorghe. Ulterior, cetățeanul I.V. a fost legitimat de către angajații Jandarmeriei Române prezenți și ei la fața locului. Pe moment, I.V. nu a fost înștiințat de comiterea vreunei fapte anti-sociale, potrivit site-ului dantanasa.ro.

Scena era amplasată acolo de către Primăria Sfântu Gheorghe, condusă de primarul Antal Arpad Andras (UDMR), nu pentru a sărbători Ziua Națională. Primăria Sfântu Gheorghe nu amplasează niciodată o scenă în centrul municipiului Sfântu Gheorghe de Ziua Națională. Asta pentru că românii nu merită să-și serbeze Ziua Națională pe o scenă în centrul orașului. Scena era amplasată acolo pentru o manifestare religioasă catolică, dedicată Adventului. În fața scenei nu se aflau români care serbau Ziua Națională ci etnici maghiari care nu au sărbătorit Ziua Națională dar care au venit să serbeze Adventul.

Primăria Sfântu Gheorghe, la comanda primarului, a dat jos drapelurile României de pe stâlpii din jurul scenei amplasată în Piața Libertății tocmai pentru ca să nu se creeze impresia că maghiarii adunați acolo ar sărbători în vreun fel Ziua Națională a României.

Românul amendat nu știa pentru ce anume este amplasată acea scenă și, de Ziua Națională a României, în plin centrul municipiului Sfântu Gheorghe, a îndrăznit să se urce pe scenă și să strige ”La mulți ani, România!”. Gestul său este considerat jignitor la adresa maghiarilor prezenți. Motiv pentru care Poliția Locală, controlată chiar de către primarul Antal Arpad Andras (UDMR), binecunoscut opiniei publice pentru declarațiile sale fascistoide la adresa românilor din zonă, a decis amendarea sa sub pretextul că ar fi afirmat că acolo, în Covasna, este pământ românesc. I.V. nu a făcut această afirmție ci doar a scandat, de bucurie de Ziua Națională, ”La mulți ani, România!” și a început să cânte ”Treceți batalioane române Carpații”.

Românul a primit pe 30 decembrie 2013,  un proces verbal, întocmit de Veres Gyorgy, șef birou în cadrul Poliției Locale din Sfântu Gheorghe, prin care era anunțat că a fost amendat în data de 11 decembrie 2013 pentru tulburarea liniștii publice. Procesul verbal a fost întocmit în lipsa contravenientului, martor fiind… Tamas-Barta Monika.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata